Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bloemetjesbeer

Banff NP,
Canada


Yoho ligt tussen de plaatsen Golden en Lake Louise. Enkele kilometers na het dorpje Field sla je (komende uit de richting Banff) van de Highway 1 af. Op de splitsing van de Trans Canada Highway (Highway 1) met de Yoho Valley Road vind je meteen al het Upper Spiral Tunnel View Point. Een ingewikkeld lijkende naam, die eigenlij k wil zeggen dat je op de uitzichtpunt treinen een tunnel in de Cathedral Mountain kunt zien in- en uitrijden. Dit is gebeurd om het enorme hoogteverschil in de spoorlijn gemakkelijk te overbruggen. De treinen rijden een extra rondje (in het binnenste van de berg) dat langzaam omlaag loopt. Op het hoogste punt in de bergwand gaan de treinen dus naar binnen om er even later iets lager in de bergwand weer uit te komen. Je moet hier natuurlijk wel het geluk hebben dat er net een trein rijdt, wat bij ons niet het geval was. De Yoho Valley Road is 17 kilometer lang. Aan het einde van deze weg vind je de Takkakaw Falls, die maar liefst 310 meter hoog zijn.
Terug naar het plaatsje Field en dan na drie kilometer rechtsaf de Emerald Lake Road opdraaien en je rijdt naar Emerald Lake. Na weer 3 kilometer maak je een mooie wandeling naar de Kicking Horse rivier en naar Natural Bridge. De Kicking Horse River probeert zich hier door een klein gat in de rotsen te persen. Met een enorme kracht belandt het uiteindelijk in een canyon. Hier sta je een tijdje echt je ogen uit te kijken. Daarna rijden we naar het einde van deze weg, naar Emerald Lake. Een fraai meer, alweer met zo’n mooie groene kleur.
Bijzonder fotogeniek!

Op de terugweg naar Banff komen we op de 1A een beer tegen. Deze kwam als onverwachte verrassing. Langs de kant van de weg was deze beer bloemetjes aan het eten. Hij had daarbij een sterke voorkeur voor paardenbloemen. Wij stonden (ja, je leest het goed: stonden) op 3-4 meter afstand. (Nooit doen dus, de auto uit, maar ja de foto is voor mij wel een cadeautje!!).
Kortom, in Yoho is iedere dag een avontuur, een klein park dat beslist niet mag worden overgeslagen. Bovendien is het er veel rustiger dan in de grote parken nabij Banff en Jasper en zeker zo mooi.