Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Banff NP image

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 5 Banff NP

Banff NP
Canada
Kburgers1

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 5 Banff NP

Banff National Park

Vanuit Glacier NP (USA) zijn we in 2 dagen naar Banff National Park (CA) gereden. We hebben overnacht in Cranbrook (CA) zodat we door Kootenay National Park konden rijden om Banff NP te bereiken. Helaas was het regenachtig weer waardoor de uitzichten in Kootenay NP erg grijs-grauw waren.

Dag 1: In Banff NP aangekomen zijn we meteen de Bow valley parkway (1A) gaan rijden. Ik herinnerde mij nog van mijn vakantie in 2013 daar dat je daar grote kans hebt op beren. En ja hoor, binnen 5 minuten op de Bow valley parkway zagen we een zwarte beer aan de kant van de weg die paardenbloemen aan het eten was, prachtig! We bleven wel in de auto zitten kijken want beren zijn gevaarlijk! Daarna zijn we Banff in gegaan. Echt een delicatesse van daar is de beavertail. Een gefrituurd deeg waar je eigen zoete topping (o.a banaan, kaneel, chocolade) op kan kiezen. Voor een keertje lekker maar mier zoet!

Dag 2: Vanuit Banff kan je binnen een uur bij Lake Louise en Moraine Lake zijn, een van de toeristische trekpleisters van Banff. Onze hostes tipte ons erop heel vroeg te gaan want door de drukte sluiten ze de weg naar Moraine Lake af. En ja hoor we waren 09.30 uur bij Lake Louise en we mochten de weg naar Moraine Lake niet meer op (Dus tip ga heel vroeg of later op de avond). Dat is zuur want Moraine Lake is voor mij het mooiste meer van Canada. Na Lake Louise bezocht te hebben reden we langs de afzetting en tot ons grote geluk mochten we de weg op naar Moraine Lake. Dit meer ligt in de Valley of the 10 peaks. Het is een fotogeniek meer. Ook hebben we er gewandeld en je kan er kanoën. We hebben daar bergmarmotten, chipmuncks en een woodpecker gespot.
Vervolgens zijn wij doorgereden naar Yoho National Park. Dit ligt naast Banff NP. Het park is minder toeristisch maar net zo mooi. Wij hebben de Takakkaw Falls en het mooie groen/blauwe Emerald Lake bezocht. Beide het bezoeken waard! Daarna zijn we terug gereden over de Bow valley parkway en wederom een beer gezien! Bij onze B&B werden we nog getrakteerd op een hummingbird.

Dag 3: Vandaag hebben we de gondola naar Sulphur Mountain gepakt. Van hieruit heb je zicht over heel Banff NP. Vanuit de Gondole zagen we 3 mannetjes bighorn sheeps. De gondola is wel prijzig. Voor wie dit te duur vind kan ook Mount Norquay oprijden (afslag vanaf Hwy 1). Je kan hier ophoog rijden richting ski-piste. Van hieruit heb je gratis en prachtig zicht over Banff NP.
Na de gondola zijn we wezen wandelen bij Johnson Canyon, deze ligt halverwege de Bow valley parkway (1A). Het is een hike (round-trip) van een uur langs het water en door de canyon naar een waterval. Leuk om te doen.

Dag 4: Zijn we de icefield parkway (Hwy 93) richting Jasper National Park gaan rijden. Onderweg vind je binnen de park grenzen van Banff NP het prachtige Peyto Lake, het blauwste meer van de Rocky Mountains! Dit meer is zeker het bezoeken waard.

Foto's

20c7e.jpg
20c7e.jpg
Kburgers1
517e6.jpg
517e6.jpg
Kburgers1
08f78.jpg
08f78.jpg
Kburgers1
20bc4.jpg
20bc4.jpg
Kburgers1

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 5 Banff NP"

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 02 Aug 2017 | 17:16:47

    Prachtige blog in de serie

    Bericht aangepast op 08:11:38