Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Banff NP image

Alleen in de Rocky Mountains (deel 1)

Banff NP
Canada
Kburgers1

Alleen in de Rocky Mountains (deel 1)

Het was na mijn afstuderen een droom van mij om Canada te bezoeken. Op zoek naar orka's, beren en prachtige natuur. Na enkele privé-gebeurtenissen heb ik dan ook besloten om te gaan. Alleen! Op pad! De natuur in! Herinneringen maken die ik nooit meer zal vergeten.
Mijn rondje begon in Calgary en zou na een maand eindigen in Vancouver.

Vanuit Calgary reed ik richting Banff. Onderweg zag ik de machtige Rocky Mountains op mij afkomen. Geweldig, het avontuur is begonnen. Met mijn camera op de bijrijdersstoel was ik klaar om al de natuur en wildlife in mij op te nemen, en vast te leggen.

In Banff e.o. zijn er tal van activiteiten die je kan gaan doen. Mijn eerste lake wat ik bezocht was Minnewanka. Een geweldig mooi en uitgestrekt meer met weinig toeristen. Ik verbaasde mij over het prachtige blauwe water, niet wetende dat ik nog mooiere blauwe meren onderweg zou treffen.
Vanuit Banff ben ik de volgende dag met de Banff Gondola omhoog gegaan. Ik had een prachtig uitzicht over Banff National Park. Ook heb ik hier een schitterende bergmarmot getroffen en een aantal chipmunks.

Ik was teleurgesteld dat ik na 3 dagen Banff nog geen beer was tegen gekomen terwijl andere mij wel hun prachtige berenfoto's aan het showen waren. Ik kreeg de tip om de Bowvalley Parkway (1A) te gaan rijden (dit is een zijtak van de icefield parkway tussen Banff en Lake Louise). En met tranen in mijn ogen trof ik daar mijn eerste zwarte beer. Even schrikken, even slikken en hup foto's schieten. Geweldig om een beer in de natuur te treffen.
Vervolgens ben ik ter ontspanning de trail bij Johnston Canyon gaan lopen. Je loopt langs een mooie waterval midden in het bos. Onderweg hierheen stonden er nog een aantal Elk's te grazen in de berm.

Na 4 dagen Banff ben ik op weg gegaan richting Jasper en moest ik het prachtige Banff achter mij laten. Vooraf heb ik in Banff getankt want het rijden over de Icefield Parkway kostte mij de hele dag. De weg is 330 kilometer maar met alle bezienswaardigheden deed ik er de hele dag over. Omdat ik niet alleen in de auto wilde zitten ben ik bij Lake Louise gaan wandelen. Ik heb de trail van 4,1 km omhoog naar Lake Agnes gelopen waar je een thee-huisje vind wat het water stookt op hout en vuur. Een leuke ervaring en terug te vinden in de Lonely Planet. Onderweg trof ik schitterende meren zoals Peyto Lake en Moraine Lake. Ook heb ik even het ijs aangeraakt van het Althabasca Glacier, een gletsjer aan de kant van de icefield parkway. Na een lange dag rijden ben ik aangekomen in Jasper. En kijk ik met bewondering terug op alle mooie natuurverschijnselen in Banff National Park. Ik hoop dat Jasper, het volgende hoofdstuk van mijn reis, mij nog meer bijzonders te bieden heeft.

** Het mooiste is dat ik met mijn vriend dit jaar terug ga naar Banff om hem te laten delen in al het mooi's wat Banff National Park te bieden heeft. En om samen nog meer mooie herinneringen te maken.

Foto's

c52e0.jpg
c52e0.jpg
Kburgers1
4b721.jpg
4b721.jpg
Kburgers1
d5fcc.jpg
d5fcc.jpg
Kburgers1
f06b8.jpg
f06b8.jpg
Kburgers1
10cbc.jpg
10cbc.jpg
Kburgers1