Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Banff NP image

Bow Valley Parkway, nét even anders

Banff NP
Canada
ChristaThieme

Bow Valley Parkway, nét even anders

Rond 6 uur in de ochtend worden we wakker. Het is nog donker en doodstil buiten op de camping in Banff. We kleden ons aan, pakken onze spullen in vertrekken richting Abraham Lake. Dit is onze tweede bestemming van onze camperreis in Canada. De camping bij Abraham Lake ligt net buiten de Nationale parken en daardoor is daar in het hoofdseizoen nog plek. Omdat we vanwege de kinderen verplicht zijn om tijdens de schoolvakanties te reizen, het meest drukke seizoen, hebben we van tevoren de campingsites gereserveerd. Waar we ook rekening mee hebben gehouden is dat de campingplek om de 3 dagen “full hooked” is, oftewel voorzien met wateraansluiting en rioolafvoer zodat we de tanks respectievelijk vol en leeg kunnen maken. Maar voordat we ons kamp aan Abraham Lake opslaan gaan we eerst nog hopelijk een heleboel ander mooie dingen zien.

Ondanks dat het nog donker is staan de slagbomen van de camping in Banff gewoon open. Gelukkig maar want er zit nog niemand bij het loket. Van tevoren ben ik via de Columbus site op zoek gegaan naar mooie plekjes op onze route. De eerste die we tegen zouden komen is op 10 minuten van onze camping, Cascade Ponds. De foto’s en de informatie hadden ons voorbereid op een geweldig mooie picknickplaats met mooie meertjes, omgeven door prachtige bergen en hopelijk een schitterende zonsopgang waar we rustig zouden kunnen ontbijten. We waren niet de enige, nog een andere fotograaf was zo vroeg opgestaan om foto’s te nemen van de zonsopkomst. Gelukkig kleurde de lucht inderdaad supermooi, alleen dat water hè… dat was er niet! De beddingen van het riviertje en de meertjes stonden helemaal droog. Daarvoor in de plaats zag je echter een zee van gele bloemetjes en gelukkig leverde ook dat mooie plaatjes op.

Na ons ontbijtje rijden we niet de bekende Icefields Parkway op maar pakken we de subroute, Bow Valley Parkway, die ook uiteindelijk bij het beroemde Lake Louise uitkomt. Doordat deze weg minder druk is zegt men dat je daar meer kans op wildlife hebt en daarbij begint ook de hike van Johnston Canyon bij een bungalowparkje langs deze weg. En die hike lijkt mij helemaal fantastisch omdat je langs welgeteld zeven watervallen wandelt! Bij het begin van de Bow Valley Parkway staan ook slagbomen en een bordje dat de weg vanaf 8.00 uur open is. Wij zijn iets vroeger, maar de slagbomen staan ook hier weer gewoon open dus we rijden maar door.

Bij Johnston Canyon Resort parkeren we de auto en terwijl we naar het beginpunt van de wandeling lopen wordt onze aandacht getrokken door een man die bij het bewakershokje een rondje om zijn auto loopt. Het blijkt dat een grondeekhoorntje, dat onder het bewakerhuisjes woont, hem steeds terroriseert. Zou gauw hij in de auto stapt begint het diertje onder en langs de auto te rennen en de man is bang dat hij het beestje overrijdt als hij weg zou rijden. Het beestje is ook helemaal niet schuw. Onze puberdochter probeert het eekhoorntje te lokken naar de zijkant van de weg door net te doen alsof ze iets in haar hand heeft en knielt op de grond. Knabbel komt meteen aangerend en bekijkt haar hand grondig op zoek naar de verwachte pinda. Hij probeert zelfs één van haar dichtgevouwen vingers te openen met zijn klauwtjes. Na een aantal vruchteloze pogingen merkt hij dat er niets te halen valt en verdwijnt hij teleurgesteld in zijn holletje. In de tussentijd is de gegijzelde auto weg gereden.

De wandeling langs de watervallen is heel gemakkelijk te doen. De paden zijn goed onderhouden en een deel van de route gaat over zogenaamde catwalks. De catwalk is een stalen geraamte met betonnen platen die vastgemaakt is aan de rand van de kloof. Zonder de catwalks is het vrijwel onmogelijk om naar de watervallen te komen, in ieder geval niet zonder een nat pak te krijgen. Daarbij zorgt de enorme sterke stroming van het ijskoude water ook nog eens voor extra gevaar. De watervallen zijn werkelijk spectaculair en hebben allerlei vormen en maten. Ja, deze weg nemen was een goede keus!

Foto's

92ed8.jpg
92ed8.jpg
ChristaThieme
3030a.jpg
3030a.jpg
ChristaThieme
a15ba.jpg
a15ba.jpg
ChristaThieme
787b2.jpg
787b2.jpg
ChristaThieme
164ad.jpg
164ad.jpg
ChristaThieme
260e3.jpg
260e3.jpg
ChristaThieme
fbc1f.jpg
fbc1f.jpg
ChristaThieme