Banff NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Banff NP image

Rondreis door West-Canada met camper

Banff NP
Canada
Rencontheirway

Rondreis door West-Canada met camper

Een paar kilometer verderop pakken we onze wandeling van de dag, een 5,5 km pad rondom Emerald Lake, door de bossen, door het open grasland, langs het meer. Gaandeweg gaat t zonnetje schijnen en als we terug zijn bij de camper pakken we de stoelen erbij en gaan lekker in t zonnetje zitten bijkomen van de wandeling.

Het laatste stukje naar Banff gaat via de Bow Valley Parkway, een mooie route zonder vrachtverkeer, eigenlijk alleen voor toeristen.
Onderweg zien we weer een auto stilstaan en een auto van de boswachter (parks of Canada) met zwaailichten. Het blijkt een beer te zijn, wij denken zelfs een grizzly, erg groot en imposant. Hij heeft een geel oormerk in. De boswachter blijft er ook bij in de buurt. Later in Banff vragen we waarom en dit blijkt waarschijnlijk te zijn omdat de beer te veel gewend is geraakt aan mensen, dan probeert de boswachter hem terug de bossen in te jagen.

Banff is weer een heel leuk, ietwat toeristisch stadje, waar we lekker doorheen wandelen. Beetje rondkijken, beetje shoppen. We boeken een plekje op de campground en komen met de RV weer terug het stadje in om te eten. We komen uiteindelijk uit bij Tony Roma, een oude bekende vanuit Peru ( this one is for you Arthur). Heerlijke ribs gegeten ( en de vorige mail gestuurd) en daarna naar Cow, het beste ijs van Canada en in de top 10 wereldwijd.. De smaak Moo Henry is aan te raden.

29-5 Banff - Radium Hot Springs
De wekker maar weer gezet om 0730 dus lekker vroeg op pad. We beginnen met een korte rit naar Vermillion Lakes, waar niet veel aan was, daarna een wandeling in Banff, de Ferntrail Loop, 2,1 km goed begin van de ochtend.
We besluiten de Bow Valley Parkway weer terug te nemen in de hoop nog wat wildlife te zien. Helaas, op een paar herten en squirls na niets.

Kootenay NP is door een brand ernstig verwoest, volgens de bordjes bij Marble Canyon heeft het vuur 40 dagen gewoed! Zoals het er uit ziet denken wij dat er toen meer bos is verbrand dan er in heel Nederland te vinden is.
Marble Canyon is een diepe kloof waarin een rivier met een waterval doorheen stroomt, lekker wandelen totdat op de terugweg het echt begint te regenen, niet miezeren.
Maar even in de camper en we zijn zo weer droog of je doet iets anders aan, handig zo'n huis bij je.
Als we bij de Numa Falls aankomen is het weer droog en bekijken we deze kleine waterval op ons gemak.

We rijden door een foutje van Richard eerst een stukje terug, met zon 30 foot RV draai je niet even snel op een snelweg...
Maar dan zijn we onderweg naar een viewpoint waar we een grijze blik hebben over de omgeving met mooie donkere wolken, lichtblauwe stukken hemel. Voordat we daar zijn pakken we echter eerst nog even een beertje mee aan de kant van de weg.

Na het viewpoint is het naar Radium Hot Springs onze overnachtingsplek voor vandaag. Niet zonder eerst nog een beer te zien lekker wandelend in de regen en bloemetjes etend. Hij komt op nog geen vijf!! meter langs de auto lopen, prachtige foto's, waarbij Claudia in de startblokken zit om het raampje dicht te doen als ie nog dichterbij komt.

De naam zegt het al, er zijn hier heetwaterbronnen, die wilden we gaan doen, maar toen we op de campground kwamen scheen het zonnetje zo lekker dat we de stoelen gepakt hebben en in de zon zijn gaan zitten en sommige van ons zelfs slapen....

Tijdens het eten klaarmaken komt er dan weer een regenbuitje over met zelfs onweer deze keer, niets zo veranderlijk als t weer....

Bearcount:12

Foto's

48c58.jpg
48c58.jpg
Rencontheirway
c3d1a.jpg
c3d1a.jpg
Rencontheirway
c3d1a.jpg
c3d1a.jpg
Rencontheirway
2fdd3.jpg
2fdd3.jpg
Rencontheirway
2fdd3.jpg
2fdd3.jpg
Rencontheirway