Banff NP

Het allereerste en zeer bekende nationale park in Banff NP, Banff NP, trekt jaarlijks acht miljoen bezoekers. Het is onderdeel van de Rocky Mountains en de plaatsjes Banff en Lake Louise bevinden zich middenin het ongerepte gebied met valleien, bergen, gletsjers, bossen en rivieren. In het noorden is het park via de Icefields Parkway verbonden met het Jasper Nationaal Park.

Informatie over Banff NP

Beste foto's & tips van Banff NP

'496306' door jusdorange '496306' door jusdorange

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Icefields Parkway

jusdorange

Ik ben zo verliefd op Canada geworden tijdens onze reis. De mensen zijn aardig en de natuur is gewoonweg schitterend. We hebben natuurlijk genoten van Lake Louise en Peyto lake. Onderweg naar Jasper op de Icefield Parkway hebben we de auto even stil gezet om van dit uitzicht te genieten. Wat een mooie heldere kleuren en wat een rust. Schitterend!

'498569' door neretslok '498569' door neretslok

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Bloemetjesbeer

neretslok

Yoho ligt tussen de plaatsen Golden en Lake Louise. Enkele kilometers na het dorpje Field sla je (komende uit de richting Banff) van de Highway 1 af. Op de splitsing van de Trans Canada Highway (Highway 1) met de Yoho Valley Road vind je meteen al het Upper Spiral Tunnel View Point. Een ingewikkeld lijkende naam, die eigenlij k wil zeggen dat je op de uitzichtpunt treinen een tunnel in de Cathedral Mountain kunt zien in- en uitrijden. Dit is gebeurd om het enorme hoogteverschil in de spoorlijn gemakkelijk te overbruggen. De treinen rijden een extra rondje (in het binnenste van de berg) dat langzaam omlaag loopt. Op het hoogste punt in de bergwand gaan de treinen dus naar binnen om er even later iets lager in de bergwand weer uit te komen. Je moet hier natuurlijk wel het geluk hebben dat er net een trein rijdt, wat bij ons niet het geval was. De Yoho Valley Road is 17 kilometer lang. Aan het einde van deze weg vind je de Takkakaw Falls, die maar liefst 310 meter hoog zijn. Terug naar het plaatsje Field en dan na drie kilometer rechtsaf de Emerald Lake Road opdraaien en je rijdt naar Emerald Lake. Na weer 3 kilometer maak je een mooie wandeling naar de Kicking Horse rivier en naar Natural Bridge. De Kicking Horse River probeert zich hier door een klein gat in de rotsen te persen. Met een enorme kracht belandt het uiteindelijk in een canyon. Hier sta je een tijdje echt je ogen uit te kijken. Daarna rijden we naar het einde van deze weg, naar Emerald Lake. Een fraai meer, alweer met zo’n mooie groene kleur. Bijzonder fotogeniek! Op de terugweg naar Banff komen we op de 1A een beer tegen. Deze kwam als onverwachte verrassing. Langs de kant van de weg was deze beer bloemetjes aan het eten. Hij had daarbij een sterke voorkeur voor paardenbloemen. Wij stonden (ja, je leest het goed: stonden) op 3-4 meter afstand. (Nooit doen dus, de auto uit, maar ja de foto is voor mij wel een cadeautje!!). Kortom, in Yoho is iedere dag een avontuur, een klein park dat beslist niet mag worden overgeslagen. Bovendien is het er veel rustiger dan in de grote parken nabij Banff en Jasper en zeker zo mooi.

'451068' door vulture1960 '451068' door vulture1960

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Emerald Lake...Spiege

vulture1960

Veel meren en natuur gezien in Canada, toch blijft het iedere keer weer mooi om te zien, Maar ook ieder meer is anders. We kwamen bij Emerald lake. De monden vielen op van verbazing. Wat een schoonheid. En ook wat een mazzel dat het net windstil waas en dat het meer niet vol was met kanoërs. De kanoer die je op de foto ziet zorgde 5 minuten later voor rimpeling op het water. En zo was het perfecte moment weer voorbij. Maar de herinnering blijft, net zoals de foto

Laat kaart zien

Laatste Banff NP artikelen

Blog van de week: berenspotten in Canada

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: Reisreporter Neretslok over zijn spannende berenreis door Canada!

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: Reisreporter Neretslok over zijn spannende ber...