Atlantische kust

Atlantisch Atlantische kust bestaat uit de vier provincies die gelegen zijn aan de Atlantische Oceaan: New Brunswick, Prince Edward Island, Nova Scotia en Newfoundland en Labrador. Ook Quebec grenst aan de oceaan, maar deze wordt niet meegerekend. De grootste steden zijn Halifax en St. John's. Het gebied beslaat een oppervlakte van ruim 500.000 vierkante kilometer.

Informatie over Atlantische kust

Beste foto's & tips van Atlantische kust

'298249' door PaulHoo '298249' door PaulHoo

CanadaAtlantische kust

CanadaAtlantische kust

Cabot Trail - Highway

PaulHoo

In 2006 hebben mijn vriendin en ik een reis gemaakt in Canada beginnend in Toronto, eindigend in Nova Scotia. Onderweg hebben we veel afwisseling gezien qua natuur. De noordelijke kustweg op het Nova Scotia schiereiland, de zogeheten Cabot Trail, vond ik erg mooi. De kustlijn is zonder meer indrukwekkend. Dit was een van de pogingen dit vast te leggen.

'329690' door Annemieke50 '329690' door Annemieke50

CanadaAtlantische kust

CanadaAtlantische kust

Blue...

Annemieke50

Tijdens onze toch met The Inside Passage van Prince Rupert naar Port Hardy(Vancouver Island) hebben we allerlei soorten luchten en kleuren gezien. 's Ochtendsvroeg was het zwaar bewolkt maar gelukkig later op de ochtend brak het zonnetje door en konden we heerlijk aan dek zitten. We hebben de dolfijnen zien springen en zeeleeuwen op een eilandje zien liggen. Deze 15 uur durende boottocht was echt genieten...

'319878' door PaulHoo '319878' door PaulHoo

CanadaAtlantische kust

CanadaAtlantische kust

Zanggors concert

PaulHoo

Deze zanggors kwam ik tegen in een klein dorpje aan de Atlantische kust voordat we de volgende dag de oversteek maakten naar Nova Scotia. Hij zong alsof zijn leven er vanaf hing. Hoop dat ik hem juist heb geidentificeerd.

Laat kaart zien