Britse Maagdeneilanden image

Britse Maagdeneilanden


Reisgids

Britse Maagdeneilanden
Noord en Midden Amerika

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

De Britse Maagdeneilanden liggen in de Caribische Zee ten oosten van Puerto Rico. De eilandengroep bestaat uit de grotere eilanden Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost van Dyke, plus ongeveer vijftig omliggende eilandjes. De eerste bewoners van de Britse Maagdeneilanden waren de Arawak Indianen, honderd jaar voor Christus. Het was Columbus die de eilanden eeuwen later hun naam gaf. Ongeveer vijftien eilanden zijn onbewoond, en ook de overige eilanden zijn nog ongerept en kennen relatief weinig toerisme. Het heldere water en de groene heuvelruggen worden afgewisseld met een levendige lokale bevolking en resten uit de tijd van de slavernij.

Van onze community

Bloemenpracht
Bloemenpracht
Road Town
Ottoline1
Tortola
Tortola
Tortola
Ottoline1
strand in Tortola
strand in Tortola
Road Town
Ottoline

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties de Britse Maagdeneilanden:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Britse Maagdeneilanden kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: US Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Britse Maagdeneilanden – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Britse Maagdeneilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Britse Maagdeneilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Britse Maagdeneilanden is Road Town.
  Het oppervlak van Britse Maagdeneilanden is even groot als Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.