Belize foto's & tips

'28644' door wendyTS '28644' door wendyTS

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Blue hole

wendyTS

Foto van de jacht van Hakim, gemaakt vanuit de helikopter met een camera van Hakim.

'513573' door hestermaasdam '513573' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Gevlekte adelaars rog

hestermaasdam

Een dag mee op een zeilboot naar koraalrif, Er gaat een gids mee als we gaan snorkelen, die er een hoog tempo op na houdt. krijg bijna niet de kans om foto's te maken maar doe het toch. Ben hier waarschijnlijk maar 1 keer!

'413495' door sidonius '413495' door sidonius

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Naar de haaien

sidonius

Ik dacht dat het een lokkertje was, de aankondiging bij een snorkeltochtje om te zwemmen met haaien en roggen. Totdat we stopten bij het rif, het rond de boot ineens wemelde van de haaien en pijlstaartroggen en de gids - na het voeren van verse vis aan de beesten - er vanaf de boot gewoon tussen sprong. En ons gebaarde om met snorkel en al hem te volgen. Slik... Maar er gebeurde hem niets, de Amerikaanse meiden in ons bootje sprongen hem onder luid gegil (oh my God!) na en dus deed ik dat ook. Kuddedieren als wij zijn. De pijlstaartrog over zijn glibberige vel geaaid, maar de haaien toch maar met rust gelaten. Die zwommen enthousiast om ons heen, de gids bleef hen vis voeren vanuit een grote schelp. Toch maar weer in ons bootje geklommen om van bovenaf de haaien te fotograferen. Jammer dat er niemand een foto van mij heeft genomen tussen die beesten, mijn man was niet mee gegaan met dit tripje... NB deze verpleegstershaaien worden ruim 4 meter lang en kunnen 110 kilo wegen en ze eten vooral macrofauna zoals kreeftachtigen, week- en manteldieren en andere vissen. Gelukkig maar.

'459173' door nita92 '459173' door nita92

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Coral Reef Adventure

nita92

Coral Reef Adventure is een Amerikaanse documentaire onderwaterfilm uitgebracht in 2003 voor de IMAX theaters, Gedurende een 10 maanden expeditie verkent het fotografieduo Michele en Howard Hall de dalende gezondheid van onze natuurschatten onder water. Of je nu een duik liefhebber bent, graag snorkelt of gewoon een fascinatie voor de wonderlijke onderwaterwereld hebt, beelden van onderwater zijn altijd prachtig om te zien. Een trailer van de film kun je hier zien www.youtube.com/watch?v=2jePJIO_N3U. Een klein stukje van deze schatten kun je vinden in het tropische water van Belize. Een van de grotere riffen van de wereld. Op de foto harde en softkorals, waarvan de meest in het oog springende een hoornkoraal oftewel een gorgoon is. Een prachtig gevormde waaier van moeder natuur.

'388798' door nita92 '388798' door nita92

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Laughin Bird Caye

nita92

Vanuit Placencia kun je een uitstapje over het water maken naar Laughin Bird Caye, een idyllisch eilandje dat in een nationaal waterpark ligt. Het eilandje heeft enkel palmen, maagdelijk wit strand en een eenzame waterranger die op het eilandje woont. Je kunt vanaf dit eiland prachtig snorkelen en/of duiken. Als ik nu naar buiten kijken en het water met bakken uit de hemel zie komen, is het fijn om even weg te dromen. Bikini aan, snorkel op en hup het heerlijke warme water in. Ga je mee?

'502945' door hestermaasdam '502945' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Caribische zee

hestermaasdam

Vanaf Caye Caulker maken we een boottochtje ,we zijn nog geen 10 minuten onderweg en er komt een behoorlijk donkere lucht aan. We hebben een gigantische bui over ons heen gekregen. Gelukkig ging daarna de zon weer schijnen!

'327638' door poetin '327638' door poetin

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Tobacco Caye sunset

poetin

Laat het massa toerisme links liggen en kies voor Caye Tobacco! Vanuit Dangriga kun je zo met een klein bootje naar dit piepkleine eilandje dat niet groter is dan een voetbalveld. Hier een paar chillen is te gek! De zonsondergang is ronduit magisch!

'417456' door nita92 '417456' door nita92

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Collared Aracari

nita92

We zagen deze Collared Aracari met een groepje bij elkaar al plukkend en smullend van groene boomvruchtjes. Deze vogels met hun majesteuze snavel zijn toch wel heel bijzonder om te zien. Ze hebben vaak een hoog "Cheep-EEP 'roep als ze vliegen Het menu bestaat voornamelijk uit fruit, maar ook insecten, hagedissen, eieren, en andere kleine prooien laten ze niet staan. De mannetjes en vrouwtjes hebben hetzelfde uiterlijk.

'510259' door hestermaasdam '510259' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Groene zeeschildpad

hestermaasdam

Een paar dagen op Caye Caulker, dat wordt snorkelen zoveel je wilt. Prachtige koralen en vissen, het weer werkt niet echt mee maar dat laat ons niet weerhouden. En zo spotten we deze mooie Groene zeeschildpad.

'415817' door nita92 '415817' door nita92

BelizeRuïnes van Lamanai

BelizeRuïnes van Lamanai

De jungle neemt het..

nita92

In de jungle van Lamanai zie je nog veel herinneringen uit de Spaanse overheersing. Op de foto een suikerrietmolen voor de verwerking van suikerriet naar suiker. Een wurgvijg slokt langzaam maar zeker de oude molen op. Na een bloeiende periode in de 19e eeuw, daalde de productie tot aan de bouw van de suikerfabriek in Libertad. Suiker gewonnen uit suikerriet is nog steeds het belangrijkste exportproduct van Belize.

'358634' door nita92 '358634' door nita92

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Strike a pose

nita92

We zaten in een kleinschalig hotelletje heerlijk aan een tropisch strand. Bij het ontbijt zagen we een dame dik in de make-up en de krulspelden. Daarom heen een hele crew van zo'n 15 mannen en vrouwen: visagisten, kappers, fotografen, kleders, draagjongens etc. Spannend wat gaat er gebeuren. Op ons terrasje hadden we uitzicht op een fotoshoot van een bekend bikinimerk. We hebben ons vermaakt, leuk om te zien, wat komt daar veel bij kijken. Bij elke foto welke gemaakt werd, werden de haren opnieuw geschikt, make-up bijgewerkt, bikini nog op zijn plaats etc. etc. Om het model zo mooi mogelijk uit te lichten werd er een groot reflectiescherm gebruikt. Op zoek naar wildlife in Belize hadden we dit niet verwacht :-)

'508604' door hestermaasdam '508604' door hestermaasdam

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Waaier koraal

hestermaasdam

We zijn een paar dagen op Caye Caulker dat wordt dus snorkelen. Op een zeilboot mee naar koraalrif we krijgen de kans om op verschillende plekken te water te gaan, en krijgen heel veel moois te zien. Op de foto prachtig gekleurd waaier koraal. Openen s.v.p.

'280168' door silvia '280168' door silvia

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Snorkelen met...verpl

silvia

Een dagje met een prachtige zeilboot op pad. We werden eerst getrakteerd op een zeekoe. Daarna roggen en verpleegsterhaaien....wat een ervaring. Als afsluiter een prachtig rif mét schildpadden, steuren en....te veel moois om op te noemen!

'453819' door MDuijn '453819' door MDuijn

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Manatee love

MDuijn

Heel veel geluk hoef je in Belize niet te hebben om met zeekoeien te zwemmen. Maar vanwege de enorme populariteit zijn de schuwe dieren vaak snel weg. We hadden de drukte niet verwacht en vonden het ook zielig. Wij besloten daarom weg te gaan van de drukte en met z'n tweetjes rond te snorkelen. Net toen we weer terug wilden naar de boot, dobberde een zeekoe ons tegemoet. We hebben een tijdje rustig met hem mee gedobberd. Toen we ons voorzichtig omdraaiden om weg te zwemmen, kwam er een tweede aan. En begonnen ze aan een prachtige, slome paringsdans. Geweldig om van dichtbij te zien. Als je maar rustig blijft...

'462913' door nita92 '462913' door nita92

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Wetlands

nita92

Zoals de foto misschien niet doet vermoeden is dit toch een waterlandschap, de wetlands van Belize.In Lamanai kun je tempels van de Maya's bezoeken. En wat het ook een mysterieus gebied maakt, er liggen nog heel wat niet ontdekte tempels onder de grond. Een heel leuke tocht in dit gebied is een 'Airboatride' een razendsnel ritje over de ondiepe wateren van Lamanai. De propellorboot zweeft over het water van maar enkele cm diep. Soms lijkt het alsof je over land gaat. Je vaart langs dicht beboste oevers en langs overstroomde moerassen en waterrijke gebieden waar we heel wat watervogels en de glinsterende oogjes van krokodillen hebben mogen zien.De propellorboot zweeft letterlijk over het water en kan snel stoppen bij het zien van wildlife. Bij. zonsondergang werd de propeller stilgelegd en werden wij getrakteerd op dit fantastische lichtspel.

'553692' door AnneKetelaars '553692' door AnneKetelaars

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Caye Caulker - Belize

AnneKetelaars

Net uit de watertaxi gestapt van Belize City naar Caye Caulker. We staan ons te vergapen aan dit heerlijke bounty eiland en wachten op onze koffers. Ik loop de steiger verder op en af en maak wat foto's. Dan zie ik deze pelikaan op één van de paaltjes vlak langs de steiger staan. Wat staat hij er mooi bij en wat is ie dichtbij. Hij moet op de foto. Terwijl ik de foto maak, word ik aangesproken door een eilandbewoner. 'Dat is Harry.' 'De Pelikaan?' 'Ja. Harry is hier opgegroeid op het eiland, op Caye Caulker. Toen hij nog klein was, werd hij daar op het strand gevonden zonder moeder. Een aantal eilandbewoners ontfermden zich over hem en brachten hem groot, totdat hij zelfstandig op pad kon. Hij is nooit meer weg gegaan, net zoals wij dat nooit meer zullen doen.' 'Wat een mooi verhaal!' 'Harry zit daar vaak op dat paaltje, hij begroet graag de nieuwe en tijdelijke eilandbewoners.' 'Hallo Harry', hoor ik mezelf zeggen en dan zijn de koffers er. We verlaten de steiger en ik zwaai nog een keer naar Harry en de man. Wellicht tot ziens.

'352837' door nita92 '352837' door nita92

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Eilanden

nita92

Luchtfoto vanuit een klein vliegtuigje onderweg van het vasteland naar Amber Gris Caye. Honderden en honderden eilandjes ookwel cayes genoemd heeft Belize. Ze liggen in prachtige vormen in azuurblauw water. Deze eilandjes liggen tussen het vasteland en het barrière rif. Van bovenaf is al goed te zien dat Belize een zeer aantrekkelijke onderwaterwereld moet hebben. We kunnen niet wachten om dit zelf te gaan onderzoeken.

'413565' door nita92 '413565' door nita92

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Different world

nita92

Hoe kleurrijk is toch de onderwaterwereld. Als je visjes wilt gaan bekijken, dan is duiken in Belize in het prachtige blauwe water een absolute aanrader. Dit kleurrijke groepje met pruillipjes en grote ogen kwamen we daar ook tegen. Belize heeft het op een na grootste koraalrif ter wereld, er is genoeg te zien in dit kleine landje zowel boven als onder het wateroppervlak.

'271819' door herman m '271819' door herman m

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Tarantula

herman m

Deze tarantula “ontmoetten” we in de oude Mayastad Xunantunich in het westen van Belize, niet ver van de grens met Guatemala. Tarantula’s (Theraphosidae) vormen een bekende familie van spinnen binnen de onderorde vogelspinachtigen (Mygalomorphae). Veel soorten bereiken een behoorlijke lichaamslengte in vergelijking met andere spinnen. Vogelspinnen zijn ondanks hun grootte relatief ongevaarlijk. De meeste soorten zijn niet erg snel, niet giftig voor de mens en ook niet agressief, een beet bij de mens is vergelijkbaar met een wespensteek. Er zijn echter uitzonderingen die juist bijzonder giftig en snel zijn en bovendien direct aanvallen waardoor ze als agressief worden beschouwd. Vogelspinnen worden door veel mensen gevreesd door de grootte en het sterk behaarde lichaam. De spin op de foto leeft overdag onder de grond. Gravende spinnen hebben vaak lange poten en een korte beharing. Ze kunnen zich lange tijd ondergronds schuilhouden. Het hol kan meters diep zijn en wordt van binnen bekleed met zijde. Vogelspinnen gaan pas in de schemering op zoek naar prooien. Veel soorten kunnen wekenlang teren op een prooi en zijn dan niet te zien. Zie ook mijn tip om ze tevoorschijn te laten komen.

'348336' door nita92 '348336' door nita92

BelizeNoord Belize

BelizeNoord Belize

Even pauze

nita92

Onder het genot van een colaatje en sigaretje neemt deze harde werker even pauze in het plaatselijk stamcafé. Ik had hem zo graag breeduit lachend op de foto gezet, omdat hij een fonkelend gouden gebit heeft. Hij wilde graag op de foto, maar dan wel met mondje dicht. Wat een vriendelijke mensen in Belize.

'378562' door Mich-Art '378562' door Mich-Art

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Zonsondergang

Mich-Art

Heb deze mooie zonsondergang kunnen vast leggen tijdens een onvergetelijke zeiltrip van 3 dagen door de wateren van Cayo district in Belize. Op deze trip stop je op 2 onbewoonde eilanden waar je de nacht doorbreng in een klein tentje.

'517708' door sidonius '517708' door sidonius

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Zwemmen met haaien op

sidonius

Aan het eind van onze reis langs de Mayasites verbleven we nog een paar relaxdagen op Caye Caulker. We konden een excursie maken naar de riffen voor de kust, waar je kunt snorkelen en .....zwemmen met haaien en roggen. Ik ben gek op snorkelen, maar die haaien...ik zou wel zien. Met een paar jonge Amerikanen zat ik in een bootje, mijn man zag het niet zitten. En ja hoor, het was echt de bedoeling dat we in zee zouden jumpen tussen de verpleegstershaaien, die al enthousiast op de boot af kwamen. Natuurlijk kregen ze eerst een brok vis te verwerken (foto, vanaf het bootje gemaakt), maar daarna... De jonge Amerikaanse meiden sprongen onder luid gegil ("oh my God..") het water in, geen aanval van de haaien, dus, tja, ik waagde ook de sprong. Doodeng, maar verpleegstershaaien doen niets. Ze zwemmen langs je heen, hun huid voelt een beetje als schuurpapier, de roggen voelden wat glibberiger. Na een minuut of vijf ben ik toch maar weer aan boord geklommen, beetje bibberig wel.

'488563' door chris8mgh '488563' door chris8mgh

BelizeCaye Caulker

BelizeCaye Caulker

Shark attack

chris8mgh

Haaien roepen bij mij gemengde gevoelens op. Wat zijn ze mooi en sierlijk maar oh zo dodelijk eng. Gedurende de gehele duik werden we gevolgd door twee haaien. Alsof ze voorheen gevoerd werden? In ieder geval heb ik genoten van hun aanwezigheid en als ze dan weer vlakbij zwommen sloeg mijn hartslag wel een keertje over... Topduik!

'349178' door nita92 '349178' door nita92

BelizeCaracol

BelizeCaracol

Tanager

nita92

Als ik me goed heb laten influisteren is dit een vogel uit de Tanager”serie”. Welke precies durf ik niet te zeggen, daar er wel zo’n 240 soorten van zijn. De vogel is nogal roodachtig van kleur en had een hele harem aan vrouwtjes bij zich. De vrouwtjes niet zo mooi gekleurd als hij natuurlijk, zij hebben bruinere veertjes. Dankjewel Els, het is inderdaad de Red trhoated Ant-Tanager