Orange Walk

'462913' door nita92 '462913' door nita92

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Wetlands

nita92

Zoals de foto misschien niet doet vermoeden is dit toch een waterlandschap, de wetlands van Belize.In Lamanai kun je tempels van de Maya's bezoeken. En wat het ook een mysterieus gebied maakt, er liggen nog heel wat niet ontdekte tempels onder de grond. Een heel leuke tocht in dit gebied is een 'Airboatride' een razendsnel ritje over de ondiepe wateren van Lamanai. De propellorboot zweeft over het water van maar enkele cm diep. Soms lijkt het alsof je over land gaat. Je vaart langs dicht beboste oevers en langs overstroomde moerassen en waterrijke gebieden waar we heel wat watervogels en de glinsterende oogjes van krokodillen hebben mogen zien.De propellorboot zweeft letterlijk over het water en kan snel stoppen bij het zien van wildlife. Bij. zonsondergang werd de propeller stilgelegd en werden wij getrakteerd op dit fantastische lichtspel.

'433477' door Jenny '433477' door Jenny

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Hibiscusbloem

Jenny

Hibiscus is een geslacht van ruim 200 soorten bloemplanten uit de familie Malvaceae en komt van nature voor in mediterrane, subtropische en tropische gebieden over de hele wereld (Wikipedia). Hibiscusbloemen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook lekker. We hebben een heerlijke verfrissende drank gemaakt van bloemkelken van de hibiscus gedronken.

'489677' door Jeanne '489677' door Jeanne

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Grote taart

Jeanne

In Belize stoppen we onderweg voor een lunch. Het was een gezellige boel want er was feest. Terwijl wij daar wat rond lopen zat dit ventje aan de keukentafel heerlijk te smikkelen van die o zo heerlijke taart! Het was een genot dat te bewonderen!

'506708' door RobHoekstra '506708' door RobHoekstra

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Klein klein...krokodi

RobHoekstra

Om bij de ruïnes van Lamanai te komen kun je in Orange Walk op de boot stappen die je over een rivier naar de jungle ruïnes brengt. Onderweg heb je de kans om verschillende diertjes tegen te komen. Hier zagen we pas op het laatste moment deze krokodil liggen zonnen op z'n stronkje.

'515405' door Jeanne '515405' door Jeanne

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Lekkernij

Jeanne

We rijden door Belize en zoeken een lunchplek, bij de eerste de beste gelegenheid maken wij een stop. Er blijkt een feestje te zijn en volop taart. Heel gastvrij werden we ontvangen en getrakteerd op een stukje gebak. Heerlijk om te zien hoe de allerkleinsten zaten te genieten van het lekkernij!!!

'151045' door gwiek '151045' door gwiek

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Op fietse

gwiek

Tijdens een tussenstop en om geld te wisselen liepen wij door Orange Walk. Dit is niet zo heel groot en de mensen fietsen daar allemaal relaxed door het plaatsje heen. Zo ook deze meneer. Hij keek er wel serieus bij vonden we....

'221424' door Marijereist '221424' door Marijereist

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Spidermonkey onderweg

Marijereist

Onderweg naar de Maya Stad Lamanai (met een overigens prachtige boottocht vanuit Orange Walk) kwamen we deze Spider Monkeys tegen. Nog nooit had ik Spider Monkeys zo dichtbij mogen bewonderen...

'306777' door IreneKaptein '306777' door IreneKaptein

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Lamanai, Belize

IreneKaptein

Wat sfeer proeven bij de Maya cultuur in Belize kan uitstekend in Lamanai. Prachtige tempels en beelden zijn nog prachtig in stand gebleven. Zeer de moeite waard om een kijkje te nemen.

'311428' door SusanneA '311428' door SusanneA

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Stenen gezicht in het

SusanneA

Tijdens een tocht naar de ruines van het Lamanai tempel complex stond ik ineens oog in oog met dit enorme stenen gezicht. Zijn blik is net zo mysterieus als de rest van het Maya complex, dat alleen per boot bereikbaar is.

'171202' door leonnebussemakers '171202' door leonnebussemakers

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Kleurig plaksel

leonnebussemakers

Deze vrucht werd aangewezen door de gids bij de Lamanai tempels. Eenmaal opengesneden werd verteld dat Maya's het rode vruchtvlees gebruiken als kleurstof, en de gelige binnenkant van de schil uitermate geschikt is als lijm. Niets bleek minder waar, het plakkerige goedje kregen we amper van onze vingers!