Corozal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

grens Mexico - Belize

Gisteren hebben we een serieus busreisje gemaakt van Cancun naar Chetumal. In ons hotel aangekomen smaakte de frisse Corona met limoen voortreffelijk! Chetumal zelf heeft niet zoveel te bieden. Maar wie naar Belize of Guatemala wil reizen, moet er voorbij.

Deze morgen bracht onze taxichauffeur ons naar el Mercado Nuevo. Daar konden we volgens de reisgids de bus naar Belize nemen. Maar in plaats van een busstation vonden we er een grote markt... en twee "old American schoolbusses" voor Belize. (zie foto: the pink one is ours!)

Met een tiental medepassagiers vertrokken we richting Belize. Een oudere, amusante Beliziaan plofte naast ons neer, begon tegen ons te praten en stopte niet meer. De grensovergang verliep vlotjes alhoewel we er ons waarschijnlijk hebben laten opleggen. We moesten 200 pesos betalen maar dan moesten we ons toeristenvisum van Mexico niet afgeven etc... Enfin, het leek ons de veiligste manier.

In het busstation aangekomen, zochten we de straat af naar een taxi. Niet te vinden! Een local vroeg wat hij voor ons kon doen. Eventjes op de vingers fluiten en daar kwam een oude Amerikaanse slee te voorschijn met een al even oud maar pienter ventje! Tijdens de 10 minuten durende rit kregen we een sightseeing tour met uitleg erboven op (die natuurlijk zal aangerekend worden). 10 bucks please! (Grrrrrr...)

Enfin, dit was al snel vergeten toen de vrolijke Amerikaanse met open armen verwelkomde met een goeie frisse cola en home made muffins. En nog meer toen we onze kamer zagen met ocean-view!

Nu efkes genieten... see you later!