Cayo district reisblogs

Crooked Tree, Cahal Pech, ATM en Caracol

Marijereist was er (tot 29 mei 2009) Gepost op 27 dec 090 reacties

26 mei - Crooked Tree

Vandaag zijn we naar Crooked Tree gereden. Dit is een natuurgebied waar veel vogels voorkomen, waaronder de Jabiru. Een heel groot soort ooievaar, die we ook in de Pantanal in Brazilie hebben gezien. We hebben een erg leuk hotelletje met cabanas. Vanaf ons balkonnetje kunnen we de vogels zien. De eigenaars zijn ook erg aardig! We wilden vandaag met een gids de vogels gaan bekijken, maar het is te warm nu. Morgenochtend dan maar! Nu lekker relaxen...

27 mei - Crooked Tree en Cahal Pech

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan (half 6!) om de vogels te bekijken. We hadden een gids die werkelijk alle soorten vogels wist. Eigenlijk zijn we in een uur tijd maar tot het einde van de straat gelopen, maar zelfs in de straat hebben we al veel gezien!

Na het vogelspotten hebben we lekker ontbeten (ze vond het vreemd dat we alleen maar fruit en toast wilde - daar kon ze ons toch niets voor rekenen - maar als wij tevreden waren had ze er toch geen moeite mee haha) en daarna zijn we met de auto naar San Ignacio gegaan. Daar aangekomen hebben we hotel gezocht. Erg leuk, maar wat kan dat mens zeuren zeg!! Over hoe zwaar haar leven is met een bed & breakfast en dat haar man niets doet... Wat is het leven toch hard! (naar de pedicure, in een autoband op de rivier dobberen, in een hangmat een boekje lezen - doodsvermoeiend!)

's Middags zijn we nog naar Cahal Pech gegaan. Een mayasite waar een elite mayafamilie woonde. Erg mooi met heel veel verschillende kamertjes. Er was dus veel te ontdekken.

Midden in de nacht werd ik ineens wakker, omdat het bed langzaam aan het schudden was. Eerst dacht ik dat ik het me inbeelde, maar het werd steeds erger, tot op het punt dat ik zeker wist dat ik niet droomde! Ik heb snel Michel wakker gemaakt en toen stond echt de hele cabana te trillen. Ik heb nog nooit zo'n erge aardbeving meegemaakt... SCARY!

28 mei - ATM Cave

Bij het ontbijt vanmorgen hoorden we dat er een aardbeving was geweest voor de kust van Honduras en dat er een tsunami waarschuwing was gegeven voor Belize. Gelukkig was er geen tsunami geweest. Er was gelukkig niet veel beschadigd in het land (een paar gebouwen en wegen) en maar 1 dode gevallen. Het had slechter af kunnen lopen, want het was de ergste aardbeving sinds de vorige 9 jaar terug!

Vandaag hebben we de ATM toer gedaan. Om kwart over 7 werden we opgehaald bij het hotel om vervolgens ruim een uur en een kwartier te wachten omdat de lunch nog niet gearriveerd was. Uiteindelijk ging gelukkig het busje weg!
Aangekomen vlak bij de grot moesten we eerst 45 minuten door de jungle hiken (een goede oefening!), daarna gingen alle camera's in een waterdichte zak en plonsten we het water in (koud!!!!!!) om de grot in te zwemmen. Daarna was het in de grot een geklim, geklouter en gezwem... Echt super avontuurlijk en zelfs ik met mijn hoogtevrees heb gewoon op hoge rotsen geklommen (Michel is trotttts!!!).

De grot was een heilige plaats voor de Maya's (Xhibalba - de onderwereld, waar de goden wonen) en er lagen dan ook veel offerandes, zoals potten, maar ook skeletten van mensen die geofferd waren (mannen, vrouwen en kinderen! De tour was echt heel erg indrukwekkend en echt een aanrader voor mensen die hier in de buurt zijn.
's Avonds zijn we in het dorpje bij een restaurantje gaan eten (Hannah's). Ik had quesedillas en Mies een burito. Van te voren vroegen we of het wel genoeg zou zijn en dat hebben we geweten... We zitten nog steeds vol

29 mei - Caracol

Vandaag zijn we naar Caracol gegaan. Hiervoor moesten we weer vroeg opstaan (arme Michel), want we moesten op tijd op een bepaalde plek zijn voor de militaire escorte. Er waren namelijk een aantal toeristen bedreigd en daarom werd er nu in colonne gereden. We dachten op tijd vertrokken te zijn, maar de weg ernaartoe was zo slecht dat we blij zijn dat de auto het uberhaupt overleefd heeft!! Op de minuut af waren we om half 10 bij de militaire post, zodat we gelukkig nog mee konden.

Caracol was een erg mooie Mayastad. Vooral de grote piramide maakte erg indruk op me. Van tevoren had ik gedacht dat hij erg leek op de piramide in Calakmul (vooral op luchtfoto's doet hij dat), maar als je erop klimt lijkt hij echt compleet anders!! Hoewel de site de grootste in Belize is, was hij toch niet extreem groot, dus om 1 uren waren we uitgekeken. Daarna moesten we nog tot 2 uur wachten tot de colonne weer terug ging, maar we kregen wel een goede tip van een van de gidsen waar we goed konden zwemmen.

Toen we weer vertrokken zijn we naar de waterval vertrokken. Eerst zijn we vanaf een resort gaan kijken naar de 5 sisters waterfall. Eigenlijk wilden we wat gaan eten in het resort, maar de keuken was dicht dus het bleef bij een drankje. Daarna zijn we gaan zwemmen bij Big Rock. Hier was ook een grote waterval waar we ook onder konden zwemmen en we zijn zelfs van een rots af in het water gesprongen (ja, zelfs ik met trillende knietjes!!!!!) Al zwemmend zijn we bijna de tijd vergeten, maar gelukkig hadden we net op tijd door dat de zon al laag stond en waren we net voor het donker weer in het hotel.

Marijereist Positie 32783 (0 p.) Lid sinds 26-12-2009 Foto's en tips: 11 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hike naar El Mirador - deel 3
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten
Hike naar El Mirador - deel 2
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten
Hike naar El Mirador - deel 1
0 0
Gepost op 27 december
Guatemala Peten

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.