Cayo district

'417456' door nita92 '417456' door nita92

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Collared Aracari

nita92

We zagen deze Collared Aracari met een groepje bij elkaar al plukkend en smullend van groene boomvruchtjes. Deze vogels met hun majesteuze snavel zijn toch wel heel bijzonder om te zien. Ze hebben vaak een hoog "Cheep-EEP 'roep als ze vliegen Het menu bestaat voornamelijk uit fruit, maar ook insecten, hagedissen, eieren, en andere kleine prooien laten ze niet staan. De mannetjes en vrouwtjes hebben hetzelfde uiterlijk.

'271819' door herman m '271819' door herman m

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Tarantula

herman m

Deze tarantula “ontmoetten” we in de oude Mayastad Xunantunich in het westen van Belize, niet ver van de grens met Guatemala. Tarantula’s (Theraphosidae) vormen een bekende familie van spinnen binnen de onderorde vogelspinachtigen (Mygalomorphae). Veel soorten bereiken een behoorlijke lichaamslengte in vergelijking met andere spinnen. Vogelspinnen zijn ondanks hun grootte relatief ongevaarlijk. De meeste soorten zijn niet erg snel, niet giftig voor de mens en ook niet agressief, een beet bij de mens is vergelijkbaar met een wespensteek. Er zijn echter uitzonderingen die juist bijzonder giftig en snel zijn en bovendien direct aanvallen waardoor ze als agressief worden beschouwd. Vogelspinnen worden door veel mensen gevreesd door de grootte en het sterk behaarde lichaam. De spin op de foto leeft overdag onder de grond. Gravende spinnen hebben vaak lange poten en een korte beharing. Ze kunnen zich lange tijd ondergronds schuilhouden. Het hol kan meters diep zijn en wordt van binnen bekleed met zijde. Vogelspinnen gaan pas in de schemering op zoek naar prooien. Veel soorten kunnen wekenlang teren op een prooi en zijn dan niet te zien. Zie ook mijn tip om ze tevoorschijn te laten komen.

'378562' door Mich-Art '378562' door Mich-Art

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Zonsondergang

Mich-Art

Heb deze mooie zonsondergang kunnen vast leggen tijdens een onvergetelijke zeiltrip van 3 dagen door de wateren van Cayo district in Belize. Op deze trip stop je op 2 onbewoonde eilanden waar je de nacht doorbreng in een klein tentje.

'295314' door herman m '295314' door herman m

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Mijmeren

herman m

Deze inwoner van San Ignacio leek te mijmeren op het trapje, dat toegang verschaft tot zijn eenvoudige houten en beschilderde woning. San Ignacio is een stad gelegen in Belize op zo'n 35 km van de hoofdstad Belmopan. Het is de belangrijkste stad in het Cayo-district, waar de rivier Macal doorheen stroomt. Dankzij die rivier is bewoning waarschijnlijk begonnen met een houthakkerskamp in de jungle. De eerst bekende vermelding van de plaats is op een kaart die dateert uit 1787. In 1930 werd de Western Highway aangelegd waardoor niet alle vervoer meer over water plaatsvond. Dit versterkte de groei van de stad aanzienlijk. De bevolking bestaat voornamelijk uit Mestiezen en Creolen en er is ook een Chinese bevolkingsgroep die in het midden van de 20e eeuw emigreerde vanuit Kanton. De stad is dus redelijk multicultureel.

'366118' door nita92 '366118' door nita92

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Aracari

nita92

Kleurrijke vogels, daar heeft Belize er genoeg van. Een paradijs voor vogelliefhebbers. Maar de toekans met hun majesteuze snavel zijn toch wel heel bijzonder om te zien. Dit is de Collared Aracari. Ze hebben vaak een hoog "Cheep-EEP 'roep als ze vliegen Ze eten voornamelijk fruit, maar ook insecten, hagedissen, eieren, en andere kleine prooien laten ze niet staan. De geslachten hebben hetzelfde uiterlijk. We zagen deze met een groepje bij elkaar al plukkend en smullend van groene boomvruchtjes..

'122228' door renevandenburg '122228' door renevandenburg

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Zwemmen met de...(ver

renevandenburg

Boven water was het slecht weer (regen en koud), maar onder water was het geweldig tussen de haaien en roggen.

'134285' door caroladegroot '134285' door caroladegroot

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Jaguar pootafdruk

caroladegroot

Deze foto is genomen in het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary; een jungle-reservaat voor jaguars. Er zijn vele wandelpaden in dit reservaat waarbij je wordt getrakteerd op schitterende uitzichten op meren, watervallen en bergen! Er zijn vele mooie vogels te spotten in dit gebied en er bestaat zelfs een kleine kans dat je een jaguar tegen het lijf loopt..

'428393' door Loeze '428393' door Loeze

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Leguaan

Loeze

Tijdens onze reis door Belize in San Ignacio een leguanenproject bezocht waar de dieren werden opgevangen en weer uitgezet nadat ze groot en sterk genoeg waren om te overleven in het wild.

'348788' door nita92 '348788' door nita92

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Fatima

nita92

De Banded Peacock of Fatima (Anartia Fatima) is een soort vlinder te vinden in de zuidelijke Verenigde Staten, Mexico en Midden-Amerika. Deze heb ik vastgelegd in Belize. Ze komen vaak voor bij bosranden en langs wateroevers. Ze leven slechts 2 tot 4 weken. Toch wel jammer van zo’n prachtige vlinder…..

'165216' door Doubled '165216' door Doubled

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Caye Caulker

Doubled

Foto is genomen op een regenachtige dag op Caye Caulker vanaf het balkon van het hotel waar ik verbleef. Bij het nabij gelegen rif kun je mooie snorkelen. Je zxiet dan onder andere schildpadden, kleine haaien en sting-rays.

'138592' door SimoneOutSight '138592' door SimoneOutSight

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Caye Caulkner, Belize

SimoneOutSight

De vrolijke kleuren van de huisjes op Caye Caulkner spraken me erg aan. En in de golf van het bootje zie je hoe helder het water is!

'134271' door caroladegroot '134271' door caroladegroot

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Een blik op de Five..

caroladegroot

De Five Sisters Falls is een van de vele watervallen in het Mountain Pine Ridge gebied. Dit tropisch bosreservaat in het westen van Belize is een erg indrukwekkend, ongeschonden bergland met diverse wandelpaden en plaatsen waar je een verkwikkende duik in het water kan maken!

'221430' door Marijereist '221430' door Marijereist

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Mensenoffers in de AT

Marijereist

Vanuit San Igancio kun je excursies boeken naar de ATM Cave. Een grot die voor de oude Maya's stond voor de onderwereld en waar zij vele offers hebben gebracht aan de Goden... Een plaats dus die met veel respect te betreden is... Het bereiken van deze heilige plaats is een avontuur op zich. Eerst een hike door de jungle en vervolgens zwemmen, klimmen en klauteren in de grot, waarvan de muren op lijken te lichten als een kerstboom door de vele kristaldeeltjes...

'235801' door Dominique84 '235801' door Dominique84

BelizeCayo district

BelizeCayo district

End of the cave

Dominique84

De kanotocht in de grot bij San Ignacio was alles behalve actief. Een beetje dobberen in de stilte. Het enige dat je hoorde was de roeispaan van de gids en van onszelf. O ja, en vergeet niet de vleermuizen die in de holletjes op nog geen meter boven ons zaten... brrr.

'362969' door djmeijst '362969' door djmeijst

BelizeCayo district

BelizeCayo district

Thuiskomen?

djmeijst

Nadat we de weg en ons busje hadden verlaten mochten we uren door het regenwoud inderdaad in de stromende regen ploeteren over gladde modderige paden . Nauwelijks ontdekte Maya-ruines waren ons in het vooruitzicht gesteld en daar wilden we wel voor glibberen. Na drie uur ondoordringbaar woud liepen we een minidorpje binnen waar in de regen de was hing te drogen. Niet als vroeger bij mamma thuis. Kennelijk is men hier aan de regen gewend geraakt.