Caye Caulker reisblogs

Reggae op het rif

arjenenlucas was er (tot 19 nov 2010) Gepost op 09 sep 113 reacties

Het is een plek waar rasta hip is, Bob Marley van elke straathoek schalt, stress niet bestaat en waar je bij aankomst wordt verwelkomd door een oranje geverfde douanepoedel. Binnen een dag ken je de plaatselijke bevolking, de lokale ‘celebrities’ en zelfs de toeristen. Het is een plek waar kreeft goedkoper is dan kip en waar men autoloos rondrijdt in golfkarretjes over de enkel onverharde zandpaden. Het is ook een plek waar we niks aan ons Spaans hebben, omdat iedereen een soort ‘pidgin Engels’ spreekt. Dit bijzonder minuscule eilandje voor de kust van Belize heet Caye Caulker en we kunnen er vijf dagen geen afscheid van nemen.

Na een slapeloze en bedompte nacht in een groezelig en luidruchtig hotel naast een schreeuwerige karaokebar staan we om 8 uur ’s-ochtends bij de oude Manuel voor de deur. Het duurde even voordat we de beste man in zijn turquoise golfkarretje hebben getraceerd. Manuel en zijn vrouw verhuren verderop mooie kamers in het verweerde strandhuis Lena. Het is er rustig en vanuit de veranda kijken we uit over de Caribische zee met in de verte de golven die breken op het barrièrerif.

We burgeren snel in als we vervolgens door een hardnekkige tropische depressie drie dagen geen kant op kunnen. In de ochtend drinken we koffie bij de Nederlandse Mieke uit Den Bosch. Mieke heeft vijf jaar geleden haar droom verwezenlijkt: haar eigen ontbijtzaak op een tropisch eiland, genaamd Café y Amor. Het zit er elke ochtend gezellig bomvol. ‘s-Middags gonst het bananacake door de hoofdstraat en lopen we even later de ‘Cakeman’ tegen het lijf. De eilandberoemde cakes van deze rasta zijn echt onweerstaanbaar. ‘s-Avonds barbecueën we een barracuda in de achtertuin van WishWilly. Terwijl de regen met bakken uit de hemel dreigt te komen, klinkt de reggae uit de luidsprekers: “don’t worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right…”. Willy heeft een brede glimlach op zijn gezicht. Zucht… Wat een leven!

arjenenlucas Positie 30297 (0 p.) Lid sinds 12-07-2009 Foto's en tips: 35 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Garifunadag op Caye Caulker
blogfoto nr. 2
Fregatvogels boven het rif
blogfoto nr. 3
Ultiem strandhuis, Lena's Gueshouse
blogfoto nr. 4
Belize bij nacht
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha in Medellín
3 0
Gepost op 02 oktober
Colombia Medellin
In de sporen van La Niña
3 1
Gepost op 30 september
Panama Pacifische kust
Pretpark "Cost Rica"
3 1
Gepost op 16 september
Costa Rica

Reacties bij deze blog

Pascal34

Door: Pascal34 • Geplaatst op

Super, ik mag het in november zelf ontdekken. Je blog geeft me nog meer zin om te gaan!

chan

Door: chan • Geplaatst op

Vermakelijk ! Ik ben nieuwsgierig geworden :)

awesomemore

Door: awesomemore • Geplaatst op

haha, lekkere en herkenbare blog. dat er uberhaupt nog kreeft zit was voor ons na een paar dagen builkie rond eten een groot wonder. het is inderdaad een eiland om te chillen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.