Caye Caulker

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caye Caulker – Belize – duiktrip

Caye Caulker,
Belize


Alweer de eennalaatste dag van onze rondreis door Mexico, Guatemala & Belize, en dit was de dag waar ik het meest naar uit had gekeken. Duiken in Belize.

Met een gezonde dosis spanning op zak en een volle tas met zwem- en duikspullen zitten we langs de waterkant te wachten op de rest van de groep, alvorens we koers zouden zetten naar Eagle Ray Wall met ‘Menippe’. Toch nog maar wat foto’s maken om de wachttijd door te komen.

Een kwartier later vaart ‘Menippe’ onder begeleiding van de kapitein de haven uit en ik schat een uur later gaat hij voor anker, duikstek nr. 1 is bereikt. De duiksets zijn opgebouwd, de groepen zijn bekend en veiligheidsprocedures zijn doorgenomen. Nu is het een kwestie van aantrekken/opzetten, buddy-check en te water.
Mijn zen-momentje komt zodra ik in het water ronddobber en door mijn masker naar beneden kijk, dan is alles oké en ben ik er klaar voor.

Het werd een prachtige duiktrip, die het helemaal waard was om naar uit te kijken. Een grote club (zeer) bontgekleurde vissen in allerlei vormen, maten en scholen. Koraal in klein schattig formaat of in zijn indrukwekkende grote of bijzonder gevormde tegenhanger. En dan zijn er nog de zeedieren die net wat meer ontzag wekken door hun formaat. Om te beginnen de gracieuze adelaarsroggen, die moeiteloos door het water zweven en waar je wel uren achteraan kunt blijven zwemmen. En wat te denken van grootse verpleegsterhaaien of zwemmende murenes.
Dan zit mijn duik erop, Peter is al eerder naar boven gegaan vanwege het bereiken van de luchtlimiet, nu geeft mijn meter diezelfde limiet aan. Ik laat de instructeur weten dat ik een veiligheidsstop ga maken. Maar in plaats van ‘n ‘oké’, gebaart hij me mee te komen. Ik snap er aanvankelijk niks van, maar volg hem toch. Er blijkt een prima reden voor te zijn, onder een rots ligt een schildpad te slapen. Tof dat ik die nog even op het laatste nippertje gespot heb.
En dan moet duik nr. 2 nog komen ...

Als je dit ook wilt beleven, ga dan op pad met Belize Diving Services.
http://www.belizedivingservices.com/