Caye Caulker

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duiken of snorkelen bij de Blue Hole

Caye Caulker,
Belize


Er zijn twee Blue Holes in de wereld en eentje ligt er in Belize. Je kunt er duiken, wat een ontzettende adrenalinerush geeft, maar snorkelaars worden vaak ook toegelaten op de boot. Wij doken met Frenchies Diving, niet de goedkoopste, niet de duurste... Maar duiken bij de Blue Hole slaat hoe dan ook een gat in je budget. Vooral omdat het zo afgelegen is!

Maar als je eenmaal bij de Blue Hole bent: je ziet geen bodem, en je duikt om meer dan veertig meter diepte tussen de stalagtieten en stalagmieten terwijl er reefsharks van 3 meter langs zwemmen (geen garantie dat je haaien ziet, en wij hebben bijvoorbeeld niet de hamerhaaien gezien die hier ook voorkomen). Als snorkelaar heb je er minder aan dat het zo diep is... Maar daarna ga je nog naar twee andere riffen waar je mooi kunt duiken en snorkelen! (nog nooit zoveel kogelvissen bij elkaar gezien, maar ook kleinere haaien en roggen).

Tussenstop is op Half Moon Caye, een eiland met bountystranden en alleen één hotel. Daar wandel je tussen de leguanen op zoek naar de Red Boobie Bird, er is daar een grote kolonie. Als je terugkomt, heb je een lange dag achter de rug. Maar ook een onvergetelijke ervaring, want onderweg kom je ook langs andere Cayes, die vaak (bijna) onbewoond zijn. Erg mooi!