Belize City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Baboon Sanctuary nabij Belize City

Belize City,
Belize


Het Baboon Sanctuary ligt in de omgeving van Belize City. In dit wildreservaat leven ongeveer 1000 zeldzame bavianen. De zwarte brulaap is hoorbaar van een grote afstand (1,5 km!). Naast de bavianen leven hier uiteraard ook andere dieren maar vooral ook een uitzonderlijk aantal vogels. Je kunt door dit park wandelen maar ook vanuit de kano kun je de dieren bezichtigen. De Belize Rivier loopt namelijk dwars door dit stukje tropisch regenwoud.

Het bezoekerscentrum is ook een klein museumpje en vanuit hier kun je ook met een gids het reservaat in. De gidsen kunnen uitstekend de apen lokken. Schrik niet als je op een afstand een brul hoort waarbij je denkt dat je met een formaat gorilla te maken krijgt. Dat formaat hebben ze absoluut niet. Je krijgt in ieder geval meerdere apen te zien. Wij hebben er zeker een stuk of 10 gezien in een relatief korte tijd. Dit is een unieke mogelijkheid om dit zeldzame dier in zijn natuurlijke omgeving te zien op een afstand van soms zelfs een meter! De gidsen mogen de dieren namelijk ook voeren en laten de toeristen dit soms ook doen (ik was ook de gelukkige). Een erg leuke ervaring.

Je kunt ook met de kano de rivier op. Dit is ook een mooie manier om het reservaat en diens brulapen te bezichtigen. Naast vele bomen, planten, vogels komen hier ook leguanen, miereneters, schildpadden, krokodillen enz. voor. Dit kun je ook vanuit het bezoekerscentrum regelen.