Belize City

Belize City is met meer dan 60.000 inwoners de grootste stad van het land. Het ligt aan de oostkust aan de Caribische Zee. Tot 1970 was het de hoofdstad van Belize City, maar nadat orkaan Hattie de stad in 1961 vernietigde, besloot de regering de hoofdstad te verplaatsen van de kwetsbare kust naar een veiligere plek landinwaarts. Highlights zijn het Memorial Park en de Swing Bridge.

Informatie over Belize City

Beste foto's & tips van Belize City

'526767' door Fransvdg '526767' door Fransvdg

BelizeBelize City

BelizeBelize City

Zo maar een straat

Fransvdg

In mijn streven om van alle landen waar ik ben geweest iets te laten zien, is vandaag Belize aan de beurt. Om eerlijk te zijn, ik was daar maar kort. Na één overnachting trokken we al weer verder - richting Mexico. Belize City is de grootste stad van Belize. Er wonen meer dan 60.000 mensen. Er zijn veel houten huizen en de stad kwam niet welvarend op me over. Britse houtvesters stichtten Belize Town in het midden van de 17e eeuw. De stad heeft de belangrijkste haven van Belize en is ook het financiële en economisch centrum van het land. Belize City was tot 1970 de hoofdstad van het land. Maar de orkaan Hattie heeft de stad in 1961 voor een flink deel vernietigd. Daarom besloot de toenmalige regering van de Britse kroonkolonie de hoofdstad te verplaatsen van de kwetsbare kust naar een veiligere plek landinwaarts. Daar werd Belmopan gebouwd, dat in 1970 de hoofdstad van (toen nog) Brits-Honduras en later van Belize zou worden. De info komt voor een deel van Wiki. Dit is een gescande dia.

'128475' door mhrijlaarsdam '128475' door mhrijlaarsdam

BelizeBelize City

BelizeBelize City

Onweer en regen op de

mhrijlaarsdam

Regen en onweer richting Cay Caulker

'526814' door Fransvdg '526814' door Fransvdg

BelizeBelize City

BelizeBelize City

Een houten ministerie

Fransvdg

Zo zag in 1997 het ministerie van handel en industrie er uit in Belize. Eenvoudig lijkt me een juiste typering. Achterstallig onderhoud ook. Belize is een zelfstandig lid van het Britse Gemenebest. De Britten waren hier in de 17e eeuw gekomen omdat ze mogelijkheden zagen voor piraterij en houthandel. Dus houten gebouwen liggen dan wel in de lijn der verwachtingen. (Dit is een gescande dia.)

Laat kaart zien