Belize

Van over de hele wereld komen duikers en snorkelaars naar Belize . In de oogverblindend blauwe zee kan je namelijk schitterende koraalriffen bekijken. Het land heeft zelfs het langste barrièrerif van het noordelijk halfrond en er zijn wel 500 soorten vissen gevonden. Met een beetje geluk kom je er schildpadden, zeekoeien, dolfijnen of walvishaaien tegen. Ook het Blue Hole Nationaal Park is een adembenemend natuurfenomeen. Dit is een 130 meter diepe onderwatergrot midden op zee waar duikers een kijkje kunnen nemen tussen de stalactieten en stalagmieten.

Daarnaast zijn er ook nog prachtige witte stranden met palmbomen te vinden, wat het land een paradijs voor strandliefhebbers maakt. De Maya’s hebben in het landschap en in de cultuur van het land hun voetsporen achtergelaten. Zo zijn er vele archeologische vindplaatsen te bezoeken waar je meer te weten komt over de klassieke Mayacultuur. In het westen van Belize vind je de stad Caracol met indrukwekkende ruïnes midden in de jungle. Ook de plek Altun Ha is erg mooi. Vanaf de ‘Temple of the Masonry Altars’ heb je een mooi uitzicht over de piramides.

Voor de kust liggen honderden kleine Eilanden , cayes genaamd, waarvan er vele onbewoond zijn. Ga vooral naar de zuidelijke eilanden waar er minder toeristen komen. In de jungle van Belize , die een groot deel van het land beslaat, vind je veel wildlife. Je kan er slingerapen, krokodillen, Midden-Amerikaanse tapirs, en misschien zelfs wel de zwavelborsttoekan spotten. Met wel meer dan 500 soorten vogels is het land ook een ideale bestemming voor vogelaars.

Belize is dan misschien niet het goedkoopste land van Midden-Amerika, maar het is een geweldig land waar je heerlijk kan uitrusten, perfect kan duiken en snorkelen, genieten van het lekkere eten en kennis kan maken met de zeer vriendelijke bevolking. Het land is verder het enige land in Midden-Amerika waar Engels de officiële taal is, hoewel er nog veel Spaans wordt gesproken.
 

 

Informatie over Belize

Alle highlights van Belize

Beste foto's & tips van Belize

'552548' door AnneKetelaars '552548' door AnneKetelaars

Belize

Belize

San Ignacio - Belize

AnneKetelaars

Onze eerste kennismaking met Belize, San Ignacio vlakbij de grens met Guatemala. Een fijn en in onze beleving authentiek stadje dat een mooie uitvalbasis vormt om de omgeving te verkennen. De multiculturele inwoners zijn enthousiast, vriendelijk en behulpzaam. San Ignacio kent weinig bezienswaardigheden, maar de hoofdstraat en de brug tussen buur-stadje Santa Elena, zjjn de moeite waard. Op de foto zie je hoofdstraat, Burns Avenue. Dit gedeelte van de straat is niet toegankelijk voor auto's etc., waardoor je ongestoord van winkel naar winkeltje kunt hoppen of een terrasje van een eettentje kunt opzoeken.

'396621' door nita92 '396621' door nita92

Belize

Belize

Diep in de zee

nita92

Just look at the world around you Right here on the ocean floor Such wonderful things surround you What more are you looking for Under the sea, under the sea Nobody beats us Fry us and eat us in fricasee We what the land folks loves to cook Under the sea we off the hook We got no troubles Life is the bubbles Under the sea (under the sea), Under the sea (under the sea), Since life is sweet here We got the beat here naturally (naturally) (Een klein stukje tekst van het lied Under the Sea) Met meer dan 1000 Cayes en een 220 kilometer lang Barrier Reef heeft Belize natuurlijke rijkdommen onder water met een grote verscheidenheid aan koralen en vissoorten. De onderwaterwereld is zeer aantrekkelijk Ik voel me dan ook als betoverd als ik al dit moois mag zien. Het is druk in het water met al het leven dat zo zijn eigen bezigheden heeft. “Under the Sea” is dan ook vaak een melodie dat ik in mijn hoofd heb, als ik met mijn beschermmiddelen voor eventjes in hun wereld ben...

'570056' door AnneKetelaars '570056' door AnneKetelaars

Belize

Belize

San Ignacio – Belize.

AnneKetelaars

Peter en ik zitten te wachten voor ons hotel in San Ignacio. We gaan vandaag een kanotocht maken bij Barton Creek. We gaan daarbij ook een grot in, is ons verteld. Ik stel me daarbij voor dat je met de kano een klein soort van grotje in kunt, daar twee slagen weet te maken en dan rechtsomkeert de grot weer uit. Ach het is mooi en leuk bedacht, toch? Ik had wel zin in dat kanotochtje. Even later zitten we in een 4x4 richting Barton Creek. Onze gids en chauffeur vertelt ons het een en ander over Belize. Hij waarschuwt ons ook alvast voor de belabberde weg richting Barton Creek die we over enkele minuten gaan volgen voor driekwartier naar het water. Yep, de weg is echt slecht, zonder 4x4 ga je er echt niet komen. Eenmaal aangekomen bij het prachtige Barton Creek, blijkt dat die kanotocht een beetje anders gaat lopen dan verwacht. Het omgekeerde is namelijk het geval. We kunnen een paar slagen maken vanaf de opstapplaats tot aan de grot, de rest van de kanotocht in de driepersoonskano bevinden we ons in die grot. Tof! In de grot blijken er naast de fraaie stalagmieten en stalactieten ook nog diverse overblijfselen van de Maya’s te vinden. Diverse keren moeten we voorovergebogen de tocht vervolgen, zodat we onder de stalactieten doorpassen. Een keer zelfs liggen we plat op onze buik en stuurt onze gids de kano vooruit. Op de terugweg wordt ons tot slot nog geshowd hoe donker een grot is (op ons aandringen). Wij geloofden namelijk niet dat je je echt geen hand voor ogen meer zou zien als de zaklantaarn uit was. Wij hebben onze woorden heel snel terug moeten nemen, die zaklantaarn is heilig bij deze toffe en mooie kanotocht ;) In het midden van de foto, de ingang naar de grot ;) Deze kanotocht is niet aan te raden als je licht claustrofobisch (of in ergere mate natuurlijk) bent.

Praktische informatie over Belize

 • Officiele website
  [url="http://www.travelbelize.org" target=_blank]www.travelbelize.org[/url]
 • Beste reistijd
  februari t/m april
 • Internet extentie
  bz
 • Hoofdstad
  Belmopan
 • Aantal inwoners
  330.000
 • Oppervlakte
  60% van Nederland
 • Reistijd
  11:50
 • Talen
  Engels
 • Religie
  rooms-katholiek (50%), protestants (27%)
 • Tijdverschil
  7 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  7 uur vroeger
 • Telefooncode
  501
 • Voltage
  110/220 Volt
 • Reisadvies
  Het reisadvies is positief, je wordt echter wel aangeraden waakzaam te zijn.
 • Visum
  Geen visum nodig
 • Douane
  Geen visum nodig
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Belize City (TZA)
 • Nationale feestdagen
  21 september Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Belize en omgeving

Zo regel jij luxe for less

Voor de kust van het piepkleine Midden-Amerikaanse landje Belize liggen de mooiste bountyeilanden.Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor duik- en snorkeltrips aan het Barrièrerif van Belize, het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond.

Voor de kust van het piepkleine Midden-Amerikaanse landje Belize liggen de mooiste bountyeilanden.Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor duik- en snork...

Belize - Het grootste kleine geheim van Midden-Amerika

Hoe komt het dat de meeste mensen nog nooit van Belize hebben gehoord? Dit minilandje in Midden-Amerika is enkele van de meest bijzondere culturen en natuurlijke attracties ter wereld rijk. Je vindt er honderden bountyeilandjes en het op één na langste koraalrif ter wereld. Plus krioelende jungle en...

Hoe komt het dat de meeste mensen nog nooit van Belize hebben gehoord? Dit minilandje in Midden-Amerika is enkele van de meest bijzondere culturen en...