Belize

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter wendyTS

Van over de hele wereld komen duikers en snorkelaars naar Belize. In de oogverblindend blauwe zee kan je namelijk schitterende koraalriffen bekijken. Het land heeft zelfs het langste barrièrerif van het noordelijk halfrond en er zijn wel 500 soorten vissen gevonden. Met een beetje geluk kom je er schildpadden, zeekoeien, dolfijnen of walvishaaien tegen. Ook het Blue Hole is een adembenemend natuurfenomeen. Dit is een 130 meter diepe onderwatergrot midden op zee waar duikers een kijkje kunnen nemen tussen de stalactieten en stalagmieten.

Daarnaast zijn er ook nog prachtige witte stranden met palmbomen te vinden, wat het land een paradijs voor strandliefhebbers maakt. De Maya’s hebben in het landschap en in de cultuur van het land hun voetsporen achtergelaten. Zo zijn er vele archeologische vindplaatsen te bezoeken waar je meer te weten komt over de klassieke Mayacultuur. In het westen van Belize vind je de stad Caracol met indrukwekkende ruïnes midden in de jungle. Ook de plek Altun Ha is erg mooi. Vanaf de ‘Temple of the Masonry Altars’ heb je een mooi uitzicht over de piramides.

Voor de kust liggen honderden kleine Eilanden, cayes genaamd, waarvan er vele onbewoond zijn. Ga vooral naar de zuidelijke eilanden waar er minder toeristen komen. In de jungle van Belize, die een groot deel van het land beslaat, vind je veel wildlife. Je kan er slingerapen, krokodillen, Midden-Amerikaanse tapirs, en misschien zelfs wel de zwavelborsttoekan spotten. Met wel meer dan 500 soorten vogels is het land ook een ideale bestemming voor vogelaars.

Belize is dan misschien niet het goedkoopste land van Midden-Amerika, maar het is een geweldig land waar je heerlijk kan uitrusten, perfect kan duiken en snorkelen, genieten van het lekkere eten en kennis kan maken met de zeer vriendelijke bevolking. Het land is verder het enige land in Midden-Amerika waar Engels de officiële taal is, hoewel er nog veel Spaans wordt gesproken.

 

Informatie over Belize

Populaire highlights van Belize

Alle highlights van Belize

Beste foto's & tips van Belize

Foto van de jacht van Hakim, gemaakt vanuit de helikopter met een camera van Hakim.

>>

Een dag mee op een zeilboot naar koraalrif, Er gaat een gids mee als we gaan snorkelen, die er een hoog tempo op na houdt. krijg bijna niet de kans om foto's...

>>

Ik dacht dat het een lokkertje was, de aankondiging bij een snorkeltochtje om te zwemmen met haaien en roggen. Totdat we stopten bij het rif, het rond de boo...

>>

Praktische informatie over Belize

Kaart van Belize en omgeving

Laatste Belize Artikelen

Met onze reisgids Belize ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Zo regel jij luxe for less

01 aug 2017, Voor de kust van het piepkleine Midden-Amerikaanse landje Belize liggen de mooiste bountyeilanden.Ze vormen de ideale uitvalsbasis voor duik- en snorkeltrips aan het Barrièrerif van Belize, het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond.

0
Reisnieuws
Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

18 jul 2016, Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelij...

4
Reportage
Belize: ken je dit bijzondere Caribische volk al?

26 feb 2016, Maak in het Caribische Belize kennis met de intrigerende Garifuna, nazaten van slaven en piraten.

0