Great Exuma

Foto door Reisreporter dreamer666

Meerdere eilanden claimen dat Columbus er als eerste kwam, maar het ziet er naar uit dat Crooked Island het tweede eiland ter wereld was waar Columbus voet aan wal zette. De tegenstrijdige theoriën doen allemaal niets af aan de charme van de onregelmatige kustlijn van dit eiland met z'n diepe inhammen. Voor vogels, vleermuisgrotten, de waters van Bathing Beach (‘het grootste zwembad ter wereld') en een piratenverleden moet je hier zijn.

Informatie over Great Exuma

Beste foto's & tips van Great Exuma

'1117599' door dreamer666 '1117599' door dreamer666

BahamasGreat Exuma

BahamasGreat Exuma

Bitter Guana Cay

dreamer666

Bitter Guana Cay ofwel Iguana Island hoort bij de eilandengroep Great Exuma. Het is een klein eiland met prachtige stranden, goede snorkel mogelijkheden en je kunt hier wandelen naar de noordelijke Bahamaanse rotsleguaan. Ze zijn tussen de 60 en 120cm lang van kop tot staart. Het zijn planteneters maar toch eten ze af en toe een krab of een vogel. Ze kunnen 40 jaar oud worden en zijn redelijk zeldzaam. Maar op dit eiland zie je er honderden. Een hotel heb je hier niet. Het eiland is enkel te bereiken met een bootexcursie.

'1117607' door dreamer666 '1117607' door dreamer666

BahamasGreat Exuma

BahamasGreat Exuma

Paradise bay beach

dreamer666

Op het rustige eiland Great Exuma hebben we gekozen voor een knusse b&b op Paradise Bay beach. Het was dan ook een paradijselijk plekje. Ik ben helemaal geen rustig strandmens maar een paar dagen hier laden wel echt je batterijen op. Grote hotels heb je hier niet, enkel boutique hotelletjes en b&b wat heel fijn is. Van hieruit kun je een excursie boeken naar Iguana Island. (zie vorige foto)

Laat kaart zien

Laatste Great Exuma artikelen

Duurste festival ooit valt compleet in het water

Onlangs berichtten we over het Fyre Festival op de Bahama's, wat 's werelds exclusiefste festival had moeten worden. De privévilla's, jachten, modellen en wereldberoemde artiesten bleken echter te mooi om waar te zijn. Zo zie je maar, een gaaf Instagram-profiel en een gelikt Youtube-filmpje zeggen o...

Onlangs berichtten we over het Fyre Festival op de Bahama's, wat 's werelds exclusiefste festival had moeten worden. De privévilla's, jachten, modelle...