Aruba

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Aruba image

Natural Pool

Aruba
Noord en Midden Amerika
Dennismulder55

Natural Pool

Tijdens onze huwelijksreis vorig jaar gingen we 3 weken naar Curacao en Aruba. Onze laatste week verbleven we op Aruba in Coral Reef Beach. Een volledig van hout gemaakt appartementencomplex in het plaatsje Savaneta. Prettige eigenaren die een heerlijk relaxte sfeer maken. De binnenplaats is volledig van wit zand en er is een eigen dock waar je 's avonds naar de zonsondergang kan kijken en direct kan gaan snorkelen als je uit bed komt. Echt een heerlijke plek.
Tijdens ons verblijf huurden we een auto en gingen we kijken in het nationaal park "Arikok". Door medereizigers werd ons aangeraden om snorkelspullen mee te nemen, want je scheen er goed te kunnen snorkelen.
Toen we bij het Arikok park aankwamen, konden we niet verder met onze gewone auto. Eigenwijs als we zijn, gingen we niet mee met een grote toeristenbus, maar te voet verder. We wilden niet als vee van plek naar plek gebracht worden. Helaas kwamen we erachter dat het akelig warm was die dag en we uiteindelijk rond het middaguur in de brandende zon liepen. De eerste kilometer was goed te doen, maar hoe verder we kwamen, hoe meer we toch begonnen te wensen dat we in een toeristenbus zaten. Enkele berggeiten vergezelden ons en keken ons wat beteuterd aan. Na 1,5 uur zagen we eindelijk de rotsformaties verschijnen en liepen we naar beneden. "Hebben we hiervoor ons gepijnigd in de warmte, was mijn eerste gedachte". Niks was minder waar. Toen ik mijn snorkel op deed en het water in sprong zag ik de beste snorkelplek die ik op Aruba heb gezien. Nog maar weinig keren heb ik zo genoten van de onderwaterwereld als toen. Vooral toen de meeste toeristen weer in de bus zaten en we alleen met een amerikaans gezin aan het snorkelen waren. Het barst er van de tropische vissen en het water is kraakhelder omdat er geen zand op de bodem ligt. Voor mij was dit de beste bezienswaardigheid van Aruba tijdens onze vakantie.
Achteraf hebben we nog erg kunnen lachen over ons gepuf tijdens de wandeltocht. Toch is het elke keer weer een avontuur om zelf op pad te gaan, ook al is dat niet altijd de makkelijkste route. De beleving, het avontuur en uiteindelijk de geweldige beloning is voor mij de ultieme reiservaring.

Foto's

225b1.jpg
225b1.jpg
Dennismulder55
8b18d.jpg
8b18d.jpg
Dennismulder55
b56e4.jpg
b56e4.jpg
Dennismulder55