Eagle Beach

'449297' door Soraya '449297' door Soraya

ArubaEagle Beach

ArubaEagle Beach

Divi Divi

Soraya

Als ik aan Aruba terug denk, is de Divi Divi boom in combinatie met mooie stranden en heerlijk weer wel een van de eerste dingen waar ik aan denk. Aruba, one happy island :)

'504792' door joostboerman '504792' door joostboerman

ArubaEagle Beach

ArubaEagle Beach

Klein maar mooi.

joostboerman

Ja hoor op aruba zijn ze ook van klein tot groot slangen! Deze kleine rakker zat lekker to relaxen met het warme weer. Overdag niet zo veel te zien avonds komen zijn ze meer active. Geen idee wat voor slang het is iemand een idee? joost

'562482' door DvanderWelle '562482' door DvanderWelle

ArubaEagle Beach

ArubaEagle Beach

Yuwana

DvanderWelle

In het Nederlands wordt deze leguaan de groene leguaan genoemd. In het Papiamento heet deze leguaan Yuwana of Yuana. Deze naam is van oorsprong afkomstig van het Indiaanse woord Iwana of yuana. Deze dieren zie je werkelijk overal voorbij komen op Aruba. Kijk ook 's morgens vroeg eens hoog in de cactussen...

'1102907' door joostboerman '1102907' door joostboerman

ArubaEagle Beach

ArubaEagle Beach

Baby Schildpadje

joostboerman

Op Aruba zetten ze houten balken rondom de nesten zodat iedereen weet dat er een schildpaddennest is. Na 70 dagen worden de balken op de grond gezet zodat zodra het nest uitkomt de schildpadden richting de zee lopen en niet naar de weg. Elke vrije avond die ik had wachtte ik op het strand , tijdens zonsondergang, bij de nesten en hoopte dat ik een nest zou zien uitkomen. Na een paar weken meerdere nesten gemist te hebben kwam op 19 juli toch mijn droom uit . Ik reed met mijn pick-up langs het strand om te kijken of er wat zou gebeuren. Tot mijn verbazing kwam het nest uit dat ik op 21 maart ook gefotografeerd had toen de eitjes gelegd werden. Wat een bijzonder gezicht om deze kleine diertjes op de parelwitte stranden van Aruba zien uit te komen.

'1102906' door joostboerman '1102906' door joostboerman

ArubaEagle Beach

ArubaEagle Beach

Schildpadden kijken.

joostboerman

21 maart om één uur in de nacht kwam deze leatherback schildpad het strand op in Aruba om haar eitjes te leggen. Dit dier weegt tussen de 250 - en 600 kilo en legt rond de tachtig eitjes per keer. Wat een geluk dat ik dit natuurspektakel met eigen ogen mee kon zien. Als je er bij staat hoor je de diepe adem en het zuchten van het dier dat zich langzaam vanuit de zee het strand op klimt. Doordat er een heel klein beetje maanlicht was waren de foto’s moeilijk te maken. Door een langere sluitertijd en de iso wat hoger te zetten kon ik toch nog resultaten krijgen die me erg bevielen. Na een spektakel van meer dan een uur keerde ze terug de zee in. De meeste schildpadden keren wel vijf keer terug in een zelfde periode om meerdere nesten te leggen.