Artikelen & Blogs Noord en Midden Amerika

Reisnieuws

Tornado's teisteren Virginia

Gepubliceerd: 29 apr 2008
0

Drie tornado's hebben maandag een enorme ravage aangericht in de Amerikaanse staat Virginia. Meer dan 200 mensen raakten gewond.

De eerste tornado richtte enorme schade aan in de steden Suffolk en Norfolk. Winkels, huizen en stroomvoorzieningen werden verwoest.

Kledingkast
De andere twee tornado's troffen twee kleine steden in de buurt van Richmond. Op videobeelden, geschoten na afloop van de storm, is duidelijk het spoor van vernieling te zien: huizen waarvan alleen nog wat houtwerk overeind staat, omgekeerde auto's, omgevallen bomen en een enkele kledingkast te midden van het puin.

Elke twee jaar
Voor Virginia zijn tornado's en orkanen niet nieuw. De Amerikaanse staat wordt gemiddeld elke twee jaar getroffen door een orkaan. Ook tornado's komen om de paar jaar voor. De lente is het voornaamste wervelstormseizoen.

Op reis naar Amerika? Informeer altijd vooraf naar de weersomstandigheden. Orkanen en tornado's komen in heel Amerika geregeld voor.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord en Midden Amerika artikelen
Video
Columbus-clip: met ons team mee beestjes kijken in Yellowstone

22 okt 2017, Oké, het wereldberoemde Yellowstone National Park ligt grotendeels in buurstaat Wyoming. ‘Maar als we tóch in de buurt zijn, dan wippen me maar even langs,’ dachten onze reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort tijdens hun camperreis d...

0
Goedkoop reizen
Met deze 4 tips ga je spotgoedkoop naar het theater

21 okt 2017, Met een beetje research en flexibiliteit kun je tegen flinke kortingen naar de beste musicals, toneelstukken en opera’s in bijvoorbeeld het New Yorkse Broadway of de Londense West End.

0
Bizar
Op je telefoon tijdens het eten? Eruit! 5x strenge restaurantregels

20 okt 2017, Wereldwijd zijn er dineertrends aan het ontstaan die de focus weer op het eten moeten leggen in plaats van op randzaken. Zo word je er bij restaurant Petit Jardin in het Franse dorpje Saint-Guilhem-le-Désert zonder pardon uitgeschopt als je je te...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.