Antigua en Barbuda

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Linda456

De nieuwe slogan van dit eiland is The beach is just the beginning. Volgens de touristboard is er is namelijk 'zoveel meer dan strand en zee'. Ondanks de nieuwe leus zijn de voornaamste twee redenen om hierheen te gaan tóch de zee en het strand. 365 stranden; voor elke dag van het jaar eentje dus en in alle variaties. Witte stranden met of zonder palmbomen, uitgestorven en drukke stranden, brede en smalle stranden, allemaal aan een zee die in kleur varieert van lichtgroen tot donkerblauw en alles daar tussenin.

Barbuda is niet geschikt voor mensen die zich in het nachtleven willen storten, maar juist voor mensen die willen relaxen, uitrusten en die zichzelf kunnen vermaken. Aan de ene kant van het eiland vind je wild uitziende stranden met drijfhout en schelpen aan de diepblauwe Atlantische Oceaan. Aan de andere kant van het eiland is de rustige Carbische zee die zich perfect leent om in te zwemmen en te snorkelen.

Antigua en Barbuda maken, naast het onbewoonde eilandje Redonda, deel uit van de Bovenwindse Eilanden in de Kleine Antillen. Er wonen zo’n 90.000 mensen verspreid over de eilanden. Als lid van het Brits Gemenebest zwaait koningin Elizabeth II hier de scepter.

Informatie over Antigua en Barbuda

Populaire highlights van Antigua en Barbuda

Alle highlights van Antigua en Barbuda

Beste foto's & tips van Antigua en Barbuda

Nog een van deze rare vogels die daar op straat rondslenteren. Prachtige portretten kan je ervan maken van deze karakteristieke doorleefde mensen daar op die...

>>

Antigua, een fantastisch eiland om te bezoeken in een city hopje over diverse Caraïbische eilanden. Je moet wel de plekken opzoeken want het eiland is niet ...

>>

In Antigua zie je er nog veel op straat rondlopen en ze zien er allemaal wel een beetje high uit. Ze lopen zo maar wat rond en praten in zichzelf.

>>

Praktische informatie over Antigua en Barbuda

Kaart van Antigua en Barbuda en omgeving