Amerikaanse Maagdeneilanden bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Amerikaanse Maagdeneilanden is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Amerikaanse Maagdeneilanden zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Amerikaanse Maagdeneilanden, kun je zien waar je het best in Amerikaanse Maagdeneilanden naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Amerikaanse Maagdeneilanden als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Charlotte Amalie

In de hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden hebben de Deense kolonisten duidelijke sporen achtergelaten. De rode daken van de huisjes steken kleurig af tegen de groene omgeving en de hoofdstad is genoemd naar de vrouw van de Deense koning Christian V. Er is een leuk haventje, het Emancipation Gardens Park waar carnaval gevierd wordt en je kunt er een ferry nemen naar de omringende eilanden. Deze belastingvrije stad heeft genoeg winkels, dus houd je portemonnee bij de hand!

Coki Bay

Op de noordoostkust van Saint Thomas ligt Coki Bay. Deze baai is zo geliefd onder bezoekers vanwege het sprankelende water en de witte stranden. De (vele) vissen eten hier uit je hand. Je kunt hier dan ook geweldig snorkelen. In het Coral World Ocean Park ernaast zie je het onderwaterleven in een prachtig aquarium.

Estate Whim Plantation Museum

Het leven op een suikerplantage in de zeventiende eeuw ontvouwt zich voor je ogen in het Estate Whim Plantation Museum. Hier zie je bijvoorbeeld een huis uit die tijd, het koloniale interieur, originele suikerplanten en een windmolen.

Fort Christian

Dit oud koloniale gebouw van rode bakstenen stamt uit 1666 en is daarmee het oudste gebouw van de Maagdeneilanden. Het fort werd ooit gebouwd door de Deense overheid. Het was door de eeuwen heen achtereenvolgens een gevangenis, een residentie voor de gouverneur en een Lutherse kerk. Ook vind je binnen een museum met historische gebruiksvoorwerpen uit de Deense periode. Het fort is begin dit jaar grondig gerenoveerd.

Virgin Islands National Park

Op het eiland Saint John ligt het Virgin Islands National Park, met een oppervlakte van meer dan dertig vierkante kilometer. Hier zie je prachtige valleien en spierwitte stranden. Ook zijn de restanten van oude beschavingen terug te vinden door bijvoorbeeld rotstekeningen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Amerikaanse Maagdeneilanden voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Amerikaanse Maagdeneilanden