Amerikaanse Maagdeneilanden

De Amerikaanse Maagdeneilanden liggen in het Caribisch gebied, ten oosten van Puerto Rico. De groep bestaat uit de eilanden Saint Croix (het grootste eiland), Saint John, Saint Thomas en Water Island. De naam Maagdeneilanden werd in 1493 bedacht door Columbus, omdat de vele eilanden hem deden denken aan de maagdelijke volgelingen (11.000!) van de heilige prinses Ursula. Zij ontving deze volgelingen als verlovingsgeschenk van haar toekomstige man.

Tot 1917 drukten de Deense kolonisten hun stempel op de Amerikaanse Maagdeneilanden, daarna werd ze verkocht aan de Verenigde Staten. De eilanden staan garant voor witte zandstranden, strategische havens en een vulkanisch landschap. Ook vind je er kilometers koraalriffen onder de heldere zeespiegel van de Caribische Oceaan.

Informatie over Amerikaanse Maagdeneilanden

Alle highlights van Amerikaanse Maagdeneilanden

Beste foto's & tips van Amerikaanse Maagdeneilanden

Deze indrukwekkend mooie groene leguaan probeert verticaal tegen een tak omhoog te kruipen. Je vindt er heel veel op St Thomas, maar de meesten zijn erg schuw.

>>

De Amerikaanse Maagdeneilanden liggen tussen Puerto Rico en de Bovenwindse eilanden in het Caribisch gebied. Tot 1917 waren de eilanden Deens. In dat jaar we...

>>

Deze witoogspotlijster (Mimidae) zit heerlijk te peuzelen van boomvruchten. Deze vogel heb ik gespot op St. John, een van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het...

>>

Praktische informatie over Amerikaanse Maagdeneilanden

Kaart van Amerikaanse Maagdeneilanden en omgeving