Amerikaanse Maagdeneilanden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Amerikaanse Maagdeneilanden image

Cruisen: Miami, Maagdeneilanden en Bahama's

Amerikaanse Maagdeneilanden
Noord en Midden Amerika
Lsteentjes

Cruisen: Miami, Maagdeneilanden en Bahama's

Een cruise maken op een mooi schip en aanleggen bij tropische eilanden…..hierover droomt iedereen wel eens, zeker in de koude wintermaanden. Voor mij wordt deze droom werkelijkheid: ik mag samen met vijftien collega-reisagenten op uitnodiging van een cruisemaatschappij meereizen op de “Zuiderdam” van de Holland America Line.

Na de negen uur durende vlucht landen we op Miami Airport, waar we met een shuttlebus naar ons hotel in Miami Beach worden gebracht. Het is inmiddels al donker, dus veel kunnen we nog niet zien van deze door o.a. Miami Vice en C.S.I. beroemd geworden stad.

De volgende ochtend zijn we door het tijdverschil al heel vroeg wakker en wandelen we voor het ontbijt al even naar het strand. In de verte zien we de skyline van de stad én…een enorm cruiseschip! Niet die van ons, want wij schepen vanmiddag in Fort Lauderdale in.

Na het ontbijt lopen we over de boulevard vol trendy joggers naar het Art Deco-district en daar aangekomen kijken we onze ogen uit: pastel roze, groene, gele en blauwe gebouwen in de meest aparte vormen! Op Ocean ‘s Drive – de P.C. Hooftstraat van Miami – is het zien en gezien worden, maar op een heel relaxte en Caribische wijze. Wat ook niet vreemd is; veel Cubanen zijn uiteindelijk naar Miami gevlucht.

We maken een korte tour door de andere wijken van de stad en tenslotte worden we afgezet in het winkelcentrum Bayside, waar je uiteraard uitgebreid kunt shoppen. Wij kiezen voor een boottocht langs de huizen van de “rich and famous”. We varen langs de villa’s van Gloria Estefan, Al Pacino en Sylvester Stallone. Ook zien we “normale” appartementen die alleen per jacht of helikopter bereikt kunnen worden. Op dat moment lijkt het alsof we meespelen in een aflevering van Miami Vice!

Maar hoe bijzonder Miami ook is, ons doel is natuurlijk Fort Lauderdale; daar ligt ons schip voor de komende week! Eenmaal in de haven aangekomen, kijkt iedereen reikhalzend naar de schepen die er liggen – de een nog groter dan de ander – welke is de Zuiderdam? Ons schip ligt precies achter de terminal, dus de hoogte blijft nog een verrassing tot wanneer we de eerste keer ergens aan land gaan.

Na kennis gemaakt te hebben met onze hut-steward, zijn we op het dek gaan kijken naar het vertrekken van ons schip. Het is een imposant gezicht om in het avondlicht de flats van Fort Lauderdale ónderlangs aan je voorbij te zien gaan. De scheepstoeter loeit- onze cruise is begonnen!

Ons schip vaart langs vier eilanden in het oostelijk gedeelte van de Cariben, die we allemaal gaan bezoeken. Als eerste komt Half Moon Cay voorbij, dit is het privé-eiland van de HAL. Met een klein bootje gaan we van boord en worden we naar het eiland gevaren. Er staat een fort op het eiland met wat winkeltjes en restaurantjes en daarachter is het hagelwitte strand met de intens blauwe zee. We hebben hier de rest van de middag genoten van de zon en de BBQ-lunch met het uitzicht op ons schip in de verte.
Het volgende eiland dat we bezoeken is St. Thomas, wat behoort tot de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het schip ligt dit keer in de haven van de hoofdstad Charlotte Amalie en we kunnen zo van boord wandelen. Aangezien we vanaf de kade omhoog kunnen kijken langs ons schip, zien we nu pas hoe groot het is; indrukwekkend!

We regelen met de hele groep een open truck en toeren zo het hele eiland over. Het is niet zo groot, maar wel erg groen en het heeft veel hoogteverschillen. Op het hoogste punt staat een restaurant, een winkeltje en een rum proeverij. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de aangemeerde cruiseschepen.
Het derde eiland wat we bezoeken is Tortola, een Brits Maagdeneiland. Voor mij wel bijzonder, aangezien ik jaren geleden iemand hier naar toe heb geboekt, die afkomstig was van dit eiland. Ik heb toen eerst even in de atlas moeten kijken, waar het überhaupt lag en nu loop ik er zelf….

We meren aan in de hoofdstad Road Town. Tortola is nog iets kleiner en meer Caribisch dan St. Thomas. We verkennen per taxi dit eiland en maken een wandeling door het nationale park Sage Mountain.

Het laatste eiland waar we van boord gaan is New Providence, wat tot de Bahama’s behoort. Op dit eiland is behalve grote auto’s en nog grotere jachten eigenlijk één bezienswaardigheid; het Atlantis hotel. Dit is het grootste hotel van heel het Caribisch gebied en is helemaal gebouwd in, boven en rondom een enorm aquarium met als thema de verdronken stad Atlantis. Dit hotel verzorgt rondleidingen langs de enorme aquaria vol haaien, roggen, piranha’s, krabben, kwallen en natuurlijk prachtig gekleurde vissen. We kijken onze ogen uit!

Nagenietend van alle indrukken tijdens deze reis, drinken we nog een sundowner op ons balkon. Morgen vliegen we helaas alweer terug naar het koude Nederland…..

Foto's

227b4.jpg
227b4.jpg
Lsteentjes
4a2de.jpg
4a2de.jpg
Lsteentjes
4a2de.jpg
4a2de.jpg
Lsteentjes
f9ed2.jpg
f9ed2.jpg
Lsteentjes
f9ed2.jpg
f9ed2.jpg
Lsteentjes
011a7.jpg
011a7.jpg
Lsteentjes
011a7.jpg
011a7.jpg
Lsteentjes