Reisnieuws

Zo regel je de beste hotelkamer

Gepubliceerd: 16 apr 2007
0

Op vakantie of een weekendje weg: een fijne hotelkamer is essentieel. Met een klein beetje extra moeite, voorkom je dat je ergens belandt waar je écht niet wil slapen. Sterker nog, hoe meer moeite je doet, hoe goedkoper, hoe mooier en hoe onvergetelijker je overnachting. De Columbus-redactie put uit haar reiservaring: Negen tips voor de beste hotelkamer.

  1. Met de komst van internet is het ontzettend makkelijk om online te boeken. Maar ga er dan niet vanuit dat je ook de beste kamerprijs krijgt. Ook websites moeten geld verdienen! Bel altijd het hotel om te kijken of je nog wat kunt regelen. Zorg dat je echt de balie van het hotel aan de lijn hebt en niet een callcenter.
  2. Vrijdag vrij lijkt ideaal, maar zo denken meer mensen erover. Ga je voor een lang weekend, neem dan niet vrijdag maar maandag vrij. Op zondagnacht zitten hotels vrijwel nooit vol, dat betekent én meer rust én een goede prijs.
  3. Meestal gaan we er vanuit dat alle kamers goed zijn, maar accepteer niet klakkeloos elke kamer die je bij de balie krijgt aangeboden. Check of het geen slecht gelegen kamer is, let er vooral op dat je kamer niet naast de lift ligt want dat kan je vanwege het geluid slapeloze nachten bezorgen.
  4. Als je geen behoefte hebt aan ongewenste gasten die langs je kamer lopen en herrie maken, kies dan een kamer aan het eind van de gang. Of in ieder geval niet bij de centrale hal.
  5. Voor nog minder overlast kies je een kamer die ver van de bar en het zwembad ligt.
  6. Hotels hebben zo af en toe een restauratiebeurt nodig. Vraag dus na of er een oude en een nieuwe vleugel is en wat het verschil is tussen de kamers.
  7. Iedereen wilt het beste, vraag daarom naar de beste kamer binnen jouw prijscategorie. De kamers zijn binnen de categorie niet per se hetzelfde.
  8. Een romantisch nachtje moet ook wel echt romantisch zijn, een suite lijkt geweldig, maar is niet altijd zijn geld waard. Soms betaal je 100 euro meer, maar krijg je nauwelijks meer waar voor je geld. Vraag in daarom of je zowel de suite als een standaard kamer mag zien.
  9. Misschien nog wel belangrijker voor een romantische nacht: beland niet in twee losse bedden met een nachtkastje ertussen. Regel het kingsize bed!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.