Reisnieuws

Kaping dreigt in Transaviatoestel

Gepubliceerd: 27 aug 2008
0

Een vliegtuig vol passagiers van Transavia heeft gisteravond urenlang aan de grond gestaan. De politie had een melding binnen gekregen van een 'dreigende situatie' aan boord.

Het vliegtuig met 114 passagiers zou om twintig over drie vertrekken naar Bodrum in Turkije. Pas om negen uur mochten de passagiers onder begeleiding van de marechaussee het toestel verlaten.

Mogelijke gijzeling
De politie had een telefoontje binnen gekregen via het alarmnummer 112. De marechaussee nam de dermate situatie serieus dat besloten werd het toestel aan de grond te houden. Het dreigtelefoontje bevatte de boodschap dat er een mogelijke gijzeling zou komen aan boord van het vliegtuig, zo meldde het Openbaar Ministerie later. Het toestel is vervolgens doorzocht, maar het is niet bekend of daarbij iets werd gevonden.

Drie personen aangehouden
Drie personen werden aangehouden voor ondervraging. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Ze worden verdacht van voorbereiding van een eventuele kaping. Een van de mannen is inmiddels weer vrijgelaten. In totaal hebben de passagiers meer dan vijf uren in het toestel gezeten. De meeste passagiers zijn gisteravond alsnog met een ander toestel naar Turkije gevlogen.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.