Reisnieuws

Weekendje weg duurst in Londen

Gepubliceerd: 26 aug 2008
0

Wil je goedkoop een weekendje weg? Dan moet je naar Berlijn en Boedapest. Dat zijn de goedkoopste steden om naartoe te gaan als je er even tussenuit wilt. Londen en Kopenhagen kun je beter mijden als je geld in je portemonnee wilt houden. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Mercer.

Mercer heeft onderzoek gedaan naar de kosten voor een weekendje weg in twaalf steden binnen Europa. Berlijn en Boedapest kwamen als de goedkoopste steden uit de bus. In Parijs, Rome en Kopenhagen ben je daarentegen flink wat meer kwijt. Dat komt onder andere doordat hier de kosten voor een hotelovernachting een stuk hoger zijn dan in de andere Europese steden.

Totale kosten
De totale kosten voor een weekendje weg omvatten de prijzen van een kop koffie, groot glas bier en frisdrank in de horeca, een fastfoodmaaltijd, pizza, een tube zonnebrand, een taxirit van tien kilometer, een flesje bier en wijn van de supermarkt, green fee (golftarief) en een overnachting in een viersterrenhotel.

Biertje duurst in Parijs
Uit het onderzoek bij de meest populaire toeristenlocaties blijkt dat een biertje het duurst is op een terras in Parijs, daar kost het gele goud namelijk € 6,80. In Amsterdam kost datzelfde biertje € 3, wat overigens niet het goedkoopste is. De laagste prijs voor een biertje is € 2,75 en betaal je op het terras in Madrid.

Top 12
Hieronder de top 12 van de duurste citytrips!

1. Londen € 299,33
2. Kopenhagen € 288,05
3. Brussel € 284,58
4. Parijs € 282,42
5. Rome € 268,27
6. Madrid € 266,67
7. Praag € 263,21
8. Lissabon € 238,11
9. Stockholm € 229,96
10. Amsterdam € 224,20
11. Boedapest € 220,65
12. Berlijn € 215,56

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Londen duurste voor toerist

Voor een cultureel tripje naar de Engelse hoofdstad moet je flink wat geld neertellen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een kaartje voor een toeristische trekpleister nergens ter wereld zo veel kost als in Londen.

0
Reisnieuws
Duurste reis ter wereld

Als je nu eens de hoofdprijs won in de loterij, wat voor geweldige reis zou je dan wel niet kunnen maken? Het Los Cabos Resort in Mexico geeft hier graag antwoord op. Voor een bedrag van zes miljoen euro krijg je daar luxe en entertainment zonder ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.