Reisnieuws

Binnenkort achteruit vliegen

Gepubliceerd: 16 apr 2007
0

Wilt u aan het raam zitten, vooruit of achteruit? Dat is een vraag die je binnenkort kunt verwachten als je met het vliegtuig reist. Tien vliegtuigmaatschappijen denken erover na om de helft van de economyclass stoelen om te draaien. Op deze manier passen er ongeveer vijftig stoelen extra in het vliegtuig.

Een Brits bedrijf heeft het ontwerp voor de nieuwe opstelling van de stoelen gemaakt. Nu zit er tussen jouw stoel en die van je buurman of -vrouw een ruimte van vijf centimeter, maar alsnog zit je vaak schouder aan schouder. Door de stoelen om en om te draaien, kom je met je schouder bij de knie van degene naast je te zitten. Hierdoor wordt er meer (been)ruimte gecreëerd en kan er uiteindelijk een hele rij stoelen bij. Voor wie niet de hele tijd in de ogen van z’n buurman wil kijken, is er een scherm dat je uit de stoel voor je kunt trekken. Toch is het maar de vraag of het voor de passagier wel zo comfortabel is, een vlucht van vier uur kan erg lang duren als je met je neus de ‘verkeerde’ kant op zit.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste airline voor pelgrims

Een senior kardinaal van het Vaticaan start met goedkope vluchten naar heilige plaatsen, speciaal voor pelgrims. Dit maakte de BBC vandaag bekend.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.