Handige Tips

Travel hack: Zo kies je de snelste rij op het vliegveld

Gepubliceerd: 26 jan 2018 1
Snel door de veiligheids- en paspoortcontrole op het vliegveld? Succes ermee … Tijdens piekuren op grote vliegvelden zoals Schiphol moet je er al gauw dertig minuten of langer voor uittrekken. Een gedragswetenschapsauteur denkt dé oplossing te hebben gevonden. En het is simpeler dan je denkt!Erger jij je ook wel eens groen en geel aan lange wachtrijen? (Foto: Reisreporter marcvankessel)Hoe je de rijen bij de veiligheids- en paspoortcontrole op grote vliegvelden grotendeels omzeilt? Door altijd de meest linkse rij te kiezen, aldus David Andrews, auteur van het boek Why Does The Other Line Always Move Faster? Dat heeft volgens hem te maken met het feit dat de meeste mensen rechtshandig zijn en daarom instinctief een rij aan hun rechterzijde uitkiezen. Grappig: een aantal (rechtshandige) redactieleden is nét terug van een kort tripje en zweert unaniem de rechterrij te hebben gekozen … Andrews voegt er overigens aan toe dat onze geest de rij waar we in staan altijd als langzaamste ervaart, ongeacht de daadwerkelijke wachttijd. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Berlijn für foodies: 5 tasty tips voor je stedentrip

Dankzij een instroom van Europese en andere ‘nieuwe Berlijners’ vindt er sinds enkele jaren een culinaire revolutie plaats in de Duitse hoofdstad. Dit zijn de leukste foodie tips voor een culinaire stedentrip!

Dankzij een instroom van Europese en andere ‘nieuwe Berlijners’ vindt er sinds enkele jaren een culinaire revolutie plaats in de Duitse hoofdstad. Dit...

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

 

1 reactie(s) bij "Travel hack: Zo kies je de snelste rij op het vliegveld"

  • profile image comment

    Tegenwoordig, zeker op grotere vliegvelden, wordt je door bewakers de weg gewezen. Zij zorgen voor een gelijkmatige verdeling en bepalen in welke rij je moet gaan staan, waardoor links niet rustiger zal zijn dan midden of rechts. Bovendien zijn er altijd reizigers die hun zaakjes niet op orde hebben en de rij vertragen. Omdat je dit alleen waarneemt in de rij waar je zelf staat, denk je dat je altijd de pechvogel bent.

    Door Schildoppad • geplaatst op 2018-02-11 09:55:08

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.