Handige Tips

Travel hack: Zo kies je de snelste rij op het vliegveld

Gepubliceerd: 26 jan 2018
1

Snel door de veiligheids- en paspoortcontrole op het vliegveld? Succes ermee … Tijdens piekuren op grote vliegvelden zoals Schiphol moet je er al gauw dertig minuten of langer voor uittrekken. Een gedragswetenschapsauteur denkt dé oplossing te hebben gevonden. En het is simpeler dan je denkt!

Columbus Travel
Columbus Travel


Erger jij je ook wel eens groen en geel aan lange wachtrijen? (Foto: Reisreporter marcvankessel)

Hoe je de rijen bij de veiligheids- en paspoortcontrole op grote vliegvelden grotendeels omzeilt? Door altijd de meest linkse rij te kiezen, aldus David Andrews, auteur van het boek Why Does The Other Line Always Move Faster? Dat heeft volgens hem te maken met het feit dat de meeste mensen rechtshandig zijn en daarom instinctief een rij aan hun rechterzijde uitkiezen. Grappig: een aantal (rechtshandige) redactieleden is nét terug van een kort tripje en zweert unaniem de rechterrij te hebben gekozen … Andrews voegt er overigens aan toe dat onze geest de rij waar we in staan altijd als langzaamste ervaart, ongeacht de daadwerkelijke wachttijd. 

deel dit artikel met je vrienden:
Goedkoop reizen
Door: Tom Aussems
Tom tipt: Zo bespaar je eenvoudig op je vliegticket

Ook voor een appel en een ei op stedentrip? Columbus-redacteur en budgetexpert Tom Aussems pende de afgelopen weken zijn gouden tips voor goedkope vliegtickets voor je neer. Niet het standaard riedeltje dus, maar persoonlijke tips van iemand die v...

0
Handige Tips
Alcohol mee in je handbagage? 5 travel hacks

Reizigers naar bestemmingen die bekend staan als producent van kwaliteitsalcohol hebben vaak maar één souvenir in gedachte: een fles van iets sterks. Zo houd je je alcoholische souvenirtje op de terugweg intact in je bagage.

0
Handige Tips
Travel hack: zo krijg je drankjes wél door de douane

We hebben er begrip voor dat de douaneregels zijn aangescherpt. Maar is het écht nodig om flesjes water en andere drankjes te verbieden ...? Wij struinden het internet af en kwamen de ideale travel hack op het spoor. Op deze manier hoef je nooit ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Schildoppad

Door: Schildoppad • Geplaatst op

Tegenwoordig, zeker op grotere vliegvelden, wordt je door bewakers de weg gewezen. Zij zorgen voor een gelijkmatige verdeling en bepalen in welke rij je moet gaan staan, waardoor links niet rustiger zal zijn dan midden of rechts. Bovendien zijn er altijd reizigers die hun zaakjes niet op orde hebben en de rij vertragen. Omdat je dit alleen waarneemt in de rij waar je zelf staat, denk je dat je altijd de pechvogel bent.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.