Handige Tips

Boek je vliegticket NÓÓIT mobiel! dit is waarom

Gepubliceerd: 12 jan 2018
0

Je vindt ‘s ochtends een goedkoop ticket naar Londen. Maar ’s avonds kost hetzelfde ticket vijftig euro meer. Hoe is dat mogelijk? Wij kwamen erachter dat niet je cache, cookies, browsergeschiedenis en IP-adres, maar het apparaat waarmee je boekt de prijs bepaalt. Dit móét je lezen.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tja, in sommige gevallen ben je beter af zónder telefoon ... (Foto: Reisreporter Jolein)

Over de prijsvorming van vliegtickets doen honderden mythes de ronde. Zo zouden airlines hun voordeel slaan uit cookies, IP-adressen herkennen en het klikgedrag bijhouden. Onderzoekers hebben echter allang vastgesteld dat individueel klantgedrag géén rol speelt. Laat je dus niet gek maken door dit soort broodje aap-verhalen.

Flexibele prijzen

Vliegtickets worden verkocht tegen flexibele prijzen – ook wel fluid pricing. Dit houdt in dat de prijs van een vliegticket sterk afhankelijk is van de vraag. Verwacht de airline véél boekingen? Dan worden hun tickets duurder. En verwacht de airline weinig boekingen? Dan worden de tickets goedkoper. Kwestie van vraag en aanbod dus, net als bijvoorbeeld bij een bakje aardbeien het geval is.

Schokkende ontdekking

Als individueel klantgedrag géén rol speelt, wat dan wél? Uit een recent Duits onderzoek is gebleken dat tickets boeken met je mobieltje bijna altijd duurder uitvalt dan dezelfde tickets boeken met je laptop of pc. De oorzaak moeten we je vooralsnog schuldig blijven. Maar de onderzoekers verwachten dat het te maken heeft met de afwijkende software op mobiele telefoons. 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
5 opzienbarende redenen voor dalende ticketprijzen

De gemiddelde prijs van een vliegticket daalde met 63% in 22 jaar tijd. Op het moment is een avondje uit zelfs duurder dan het gemiddelde budgetretourtje. Maar hoe kunnen vliegmaatschappijen zich zulke stuntprijzen veroorloven? Dit is hoe ze het d...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.