Handige Tips

Boek je vliegticket NÓÓIT mobiel! dit is waarom

Gepubliceerd: 12 jan 2018 2
Je vindt ‘s ochtends een goedkoop ticket naar Londen. Maar ’s avonds kost hetzelfde ticket vijftig euro meer. Hoe is dat mogelijk? Wij kwamen erachter dat niet je cache, cookies, browsergeschiedenis en IP-adres, maar het apparaat waarmee je boekt de prijs bepaalt. Dit móét je lezen.Tja, in sommige gevallen ben je beter af zónder telefoon ... (Foto: Reisreporter Jolein)Over de prijsvorming van vliegtickets doen honderden mythes de ronde. Zo zouden airlines hun voordeel slaan uit cookies, IP-adressen herkennen en het klikgedrag bijhouden. Onderzoekers hebben echter allang vastgesteld dat individueel klantgedrag géén rol speelt. Laat je dus niet gek maken door dit soort broodje aap-verhalen.Flexibele prijzenVliegtickets worden verkocht tegen flexibele prijzen – ook wel fluid pricing. Dit houdt in dat de prijs van een vliegticket sterk afhankelijk is van de vraag. Verwacht de airline véél boekingen? Dan worden hun tickets duurder. En verwacht de airline weinig boekingen? Dan worden de tickets goedkoper. Kwestie van vraag en aanbod dus, net als bijvoorbeeld bij een bakje aardbeien het geval is.Schokkende ontdekkingAls individueel klantgedrag géén rol speelt, wat dan wél? Uit een recent Duits onderzoek is gebleken dat tickets boeken met je mobieltje bijna altijd duurder uitvalt dan dezelfde tickets boeken met je laptop of pc. De oorzaak moeten we je vooralsnog schuldig blijven. Maar de onderzoekers verwachten dat het te maken heeft met de afwijkende software op mobiele telefoons. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Boek je vliegticket NÓÓIT mobiel! dit is waarom"

  • profile image comment

    Veelbelovend artikel, jullie hebben me als lezer te pakken, echter, Wat is hier nu het nieuws? Er staat geen verklaring in hoe het kan. Wel dat we het antwoord schuldig moeten blijven. Dat is toch geen nieuws? "Dit móét je lezen!" Staat er in het intro?! Kom op Columbus, iets meer kwaliteit graag!!!

    Door Appie007 • geplaatst op 2018-01-18 15:30:16
  • profile image comment

    ook dit is denk ik een groot broodje aap, dit zou inhouden er diverse prijslijsten gemaakt en onderhouden moeten worden. Ondanks de digitalisering is dat nog steeds mensen werk en dat is iets dat die maatschappijen niet willen. Gewoon op tijd naar een ticket op zoek gaan en niet alleen de bekende verzamelsite's gebruiken maar ook op de maatschappijsite zelf blijven kijken. Tip; 7 tot 5 maanden van te voren zijn de ticket prijzen lager dan 10 tot 6 weken voor vertrek. Dit heb ik nu al meer dan 10 jaar zelf ervaren. Mijn prijs bij klm was 200 euro onder werelddeal prijs. Maar ik had mijn ticket wel al 7 maanden voor vertrek.

    Door silver • geplaatst op 2018-01-19 07:40:00

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...