Handige Tips

Smartphone kwijt op reis? Zo spoor je ‘m op

Gepubliceerd: 11 jan 2018 0
Huh?! Hij zat nét nog in je broekzak, maar nu is hij spoorloos … Gelukkig zijn er een aantal manieren om je verloren of gestolen smartphone terug te vinden, of je nou een Android-telefoon hebt of een iPhone. Zo spoor je ‘m binnen een mum van tijd weer op.Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven (Foto: Reisreporter miek)Tegenwoordig zijn vrijwel alle smartphones uitgerust met software waarmee je je telefoon op kunt sporen. Zo beschikken telefoons met een Apple- of Google-besturingssysteem stuk voor stuk over vind mijn telefoon-apps. Hiermee kun je je telefoon onder andere van een afstandje op slot zetten, openen, af laten gaan en berichtjes sturen. Maar let op: de opspoorapps werken alléén als het toestel voldoende batterij over heeft.Vind je Android-telefoon terugAls je gebruik wil maken van de Find My Device-service, is het noodzakelijk dat Android Apparaatbeheer is ingeschakeld. Als het goed is, gebeurt dit automatisch. Maar als je het zeker wil weten klik je op Instellingen > Google > Beveiliging en kijk je of de opties ‘Locatie op afstand bepalen’ en ‘Vergrendelen en wissen op afstand toestaan’ aan staan. Ingesteld? Zo vind je je Android-telefoon terug:
  1. Gebruik je Google-account om in te loggen. Dat kan op je computer via je browser of via de Find My Device-app op een ander Apple-toestel.

  2. Kies de verloren of gestolen smartphone in kwestie uit de lijst met gekoppelde apparaten. De locatie wordt direct opgehaald en getoond in Google Maps.

  3. Kies bellen, vergrendelen of wissen. Als je kiest voor bellen, gaat je telefoon hoe dan ook rinkelen. Ook al heb je je toestel ingesteld op stil. Als je kiest voor vergrendelen, zet je je toestel op slot door middel van een wachtwoord. Het is tevens mogelijk om een berichtje achter te laten voor de vinder. Als je kiest voor wissen, worden de apps, foto’s, instellingen en muzieknummers van je toestel gewist. Kortom, je zet het apparaat terug naar fabrieksinstellingen. Maar let op: als je je gegevens wist, is hij niet meer te traceren met Android Apparaatbeheer.Vind je Apple-telefoon terugAls je gebruik wil maken van de Find My iPhone-service, is het noodzakelijk dat de functie is ingeschakeld. Heb je dit nog niet gedaan? Ga dan naar Instellingen > iCloud en schakel ‘Find my iPhone’ (Zoek mijn iPhone) in.
  1. Gebruik je iCloud-account om in te loggen. Dat kan op je computer via je browser of via de Zoek mijn iPhone-app op een ander Apple-toestel. Maak je gebruik van ‘Delen met gezin’? Dan kan je gezinslid helpen met het terugvinden van je mobiel. Hij of zij hoeft slechts in te loggen met het eigen Apple ID.

  2. ​Kies de verloren of gestolen smartphone in kwestie uit de lijst met gekoppelde apparaten. De locatie wordt direct opgehaald en getoond in een iCloud-kaart.

  3. Schakel de Verloren-modus in. Als je kiest voor vergrendelen, zet je je toestel op slot door middel van een wachtwoord. Het is tevens mogelijk om een berichtje achter te laten voor de vinder. Als je de Verloren-modus inschakelt, kunnen er geen Apple Pay-betalingen meer worden gedaan met jouw betaalpas of creditcard. Als je kiest voor wissen, worden de apps, foto’s, instellingen en muzieknummers van je toestel gewist. Kortom, je zet het apparaat terug naar fabrieksinstellingen. Maar let op: als je je gegevens wist, is hij niet meer te traceren met iCloud. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Er is een piloot en copiloot. Maar wat is het verschil?

Zit de copiloot erbij voor spek en bonen? Of is hij juist onmisbaar? Wij zochten uit wat nou precies het verschil is tussen een piloot en een copiloot, en kwamen tot een opmerkelijke conclusie ...

Zit de copiloot erbij voor spek en bonen? Of is hij juist onmisbaar? Wij zochten uit wat nou precies het verschil is tussen een piloot en een copiloot...

0
Kijk altijd en overal Netflix met deze geheime codes

Om eerlijk te zijn kunnen wij op de Columbus-redactie niet meer zonder Netflix tijdens het vliegen. Maar het aanbod van downloadbare titels is beperkt. Gelukkig is er een manier om ‘vals te spelen’.

Om eerlijk te zijn kunnen wij op de Columbus-redactie niet meer zonder Netflix tijdens het vliegen. Maar het aanbod van downloadbare titels is beperkt...

0
Zou dít het vermiste MH370-vliegtuigwrak zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth gloort er nu weer hoop. Zou dit ‘m zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.