Reisnieuws

Motorduivel met een missie

Gepubliceerd: 19 aug 2008
0

Ewan McGregor; acteur, model en spokesman van Davidoff Adventure, reist samen met zijn vriend Charley Boorman meer dan 24.000 kilometer dwars door Afrika. In de tiendelige serie Long Way Down volg je het duo van Schotland naar Kaapstad, via Libië, Ethiopië, Sudan en Rwanda.

Drie maanden lang vragen de mannen het maximale van hun fysieke en geestelijke capaciteiten. Ruw terrein, gevaarlijke wegen en criminele landen zorgen ervoor dat de vrienden tot het uiterste gaan op de reis van hun leven. Ze zien een hele nieuwe kant van Afrika; ze rijden door een zandstorm in Libië, reizen met een gewapende escorte door Egypte, vliegen over de vlakten van Kenia, trekken door de bergen van Uganda en rijden langs de kust van Zuid-Afrika.

Oplopende spanningen
Het ruige landschap is prachtig, maar de reis verloopt niet zonder problemen. De spanningen lopen hoog op als Ewan en Charley halverwege de reis ruzie krijgen over het verdere verloop van de tocht. De mannen moeten hun onenigheid uitpraten, anders brengen ze zowel de reis als wellicht hun vriendschap in gevaar. Tegen de tijd dat Ewan’s vrouw zich in Malawi bij het team aansluit kunnen de mannen weer lachen en zijn ze klaar om elke lastige motorroute aan te pakken.

Beleef het zelf
Beleef de reis door de ogen van Ewan en Charley door middel van videodagboeken, helmcamera’s en microfoons. Ondanks enkele moeilijke momenten, blijft het hele team vrolijk en aanstekelijk enthousiast.

Long Way Down, vanaf 21 augustus iedere donderdag om 22.30 op National Geographic.
www.longwaydown.com
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.