Reisnieuws

Dit is waarom je editie 70 in huis móét hebben

Gepubliceerd: 28 dec 2017 0
Columbus-editie 70 is uit! Voor deze editie deden we een rondje Nederland en brachten we voor jou onze favoriete, omgetoverde industriële erfgoederen in kaart. Verder stuurden we een reporter op pad om het minst bezochte deel van het Australische Great Barrier Reef uit te kammen, zetten we ons beste voetje voor tijdens een langeafstandswandeling door Tirol en keken we onze ogen uit in Kaapstad.Wist je dat industrieel erfgoed in veel steden dé place to be is? (Foto: De Lichtfabriek Gouda)Industrieel erfgoed in een nieuw jasjeIn voormalige fabrieken, loodsen en pakhuizen zijn de laatste jaren de spannendste stukjes stad ontstaan. Waar eerst machines bulderden en de geur van chemicaliën hing, zitten nu hippe bars, inspirerende kunstinstellingen en bijzondere slaapadresjes. Maar je moet ze wel eerst weten te vinden. Daarom deden wij een rondje door ons land en brachten de tofste industriële erfgoederen in kaart.

Snorkelen in Schotland? Grapje zeker ... (Foto: Kent Wang, Flickr)De Columbus-reishotlist 2018In deze editie geven wij je antwoord op de vraag: what is hot and what is not? Tipje van de sluier: 2018 gaat het jaar worden van dineren bij de boer, slapen bij de drugsbaron, snorkelen in Noord-Europa en fusion food.

Zie jij jezelf hier al genieten? (Foto: Malou van Breevoort © Columbus Travel)Great Barrier Reef, AustraliëIs het Great Barrier Reef – ook wel Groot Barrièrerif –, een van de natuurlijke wereldwonderen, ten dode opgeschreven of zijn de overlijdensberichten voorbarig, vroegen Columbus-reporters Mark Mackintosh en Malou van Breevoort zich af. Ze stapten in een watervliegtuig, zetten een snorkel op en gingen op onderzoek uit in het weinig bezochte zuidelijke deel van het rif.

Wist je dat Tirol tot Europa's beste wandelgebieden behoort? (Foto: Lars van der Waarden © Columbus Travel)Tirol, OostenrijkAls we Columbus-reporters Jona Dekker en Lars van der Waarden moeten geloven is het lopen van de Adelaarsweg, een langeafstandswandelroute over de bergen van Oost- naar West-Tirol, niet alleen een fysieke inspanning. Het is een mentale reis met pieken en dalen … In de reportage lees je hoe het hen verging.

Als je overnacht in The Silo Hotel ligt Kaapstad aan je voeten (Foto: The Silo Hotel, The Royal Portfolio)Kaapstad, Zuid-AfrikaHet Zeitz Museum of Contemporary African Art (MOCAA), een spectaculair nieuw kunstmuseum in Kaapstad, wordt al het Guggenheim van Afrika genoemd. Plus: acht andere steengoede redenen om nú naar de Zuid-Afrikaanse stad af te reizen!


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.