Reisnieuws

Dit is waarom je editie 70 in huis móét hebben

Gepubliceerd: 28 dec 2017

Columbus-editie 70 is uit! Voor deze editie deden we een rondje Nederland en brachten we voor jou onze favoriete, omgetoverde industriële erfgoederen in kaart. Verder stuurden we een reporter op pad om het minst bezochte deel van het Australische Great Barrier Reef uit te kammen, zetten we ons beste voetje voor tijdens een langeafstandswandeling door Tirol en keken we onze ogen uit in Kaapstad.

Columbus Travel
Columbus Travel


Wist je dat industrieel erfgoed in veel steden dé place to be is? (Foto: De Lichtfabriek Gouda)

Industrieel erfgoed in een nieuw jasje

In voormalige fabrieken, loodsen en pakhuizen zijn de laatste jaren de spannendste stukjes stad ontstaan. Waar eerst machines bulderden en de geur van chemicaliën hing, zitten nu hippe bars, inspirerende kunstinstellingen en bijzondere slaapadresjes. Maar je moet ze wel eerst weten te vinden. Daarom deden wij een rondje door ons land en brachten de tofste industriële erfgoederen in kaart.


Snorkelen in Schotland? Grapje zeker ... (Foto: Kent Wang, Flickr)

De Columbus-reishotlist 2018

In deze editie geven wij je antwoord op de vraag: what is hot and what is not? Tipje van de sluier: 2018 gaat het jaar worden van dineren bij de boer, slapen bij de drugsbaron, snorkelen in Noord-Europa en fusion food.


Zie jij jezelf hier al genieten? (Foto: Malou van Breevoort © Columbus Travel)

Great Barrier Reef, Australië

Is het Great Barrier Reef – ook wel Groot Barrièrerif –, een van de natuurlijke wereldwonderen, ten dode opgeschreven of zijn de overlijdensberichten voorbarig, vroegen Columbus-reporters Mark Mackintosh en Malou van Breevoort zich af. Ze stapten in een watervliegtuig, zetten een snorkel op en gingen op onderzoek uit in het weinig bezochte zuidelijke deel van het rif.


Wist je dat Tirol tot Europa's beste wandelgebieden behoort? (Foto: Lars van der Waarden © Columbus Travel)

Tirol, Oostenrijk

Als we Columbus-reporters Jona Dekker en Lars van der Waarden moeten geloven is het lopen van de Adelaarsweg, een langeafstandswandelroute over de bergen van Oost- naar West-Tirol, niet alleen een fysieke inspanning. Het is een mentale reis met pieken en dalen … In de reportage lees je hoe het hen verging.


Als je overnacht in The Silo Hotel ligt Kaapstad aan je voeten (Foto: The Silo Hotel, The Royal Portfolio)

Kaapstad, Zuid-Afrika

Het Zeitz Museum of Contemporary African Art (MOCAA), een spectaculair nieuw kunstmuseum in Kaapstad, wordt al het Guggenheim van Afrika genoemd. Plus: acht andere steengoede redenen om nú naar de Zuid-Afrikaanse stad af te reizen!

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Dit is waarom je editie 69 in huis móét hebben

Columbus-editie 69 is uit! In deze editie leggen we uit waarom we onze slogan hebben vervangen door ‘De mooiste reizen buiten de gebaande paden’. Daarnaast trekken we door het Surinaamse binnenland, laten we ons in de watten leggen op het Cana...

0
Reisnieuws
Dit is waarom je editie 68 in huis móét hebben

Columbus-editie 68 is uit! In deze editie leggen we je haarfijn uit hoe je luxe for less regelt. Decadentie voor een zacht prijsje dus. Verder maken we een good old American roadtrip door de staat Idaho, zetten we onze tanden letterlijk en figuurl...

0
Reisnieuws
Nú in de winkel: editie 67 boordevol tips van locals

Editie 67 van Columbus is uit! We trekken door het gortdroge, maar daardoor niet minder indrukwekkende Namibië, treden buiten de gebaande Incapaden in Peru en gaan op pelgrimstocht in Griekenland. Dit en meer lees je in de nieuwe editie. Mis ‘m...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hé, hij ligt nog niet op mijn deurmat. Vast verdwaald tussen de kerstkaarten...? Kan niet wachten op de Kaapstad informatie. Ben benieuwd of er nog iets nieuws voor me bij staat. Het MOCAA staat natuurlijk al op mijn lijstje. Net als een keertje drankje/eten in het Silo hotel.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.