Handige Tips

Overstap? Deze airlines betalen je hotelovernachting

Gepubliceerd: 02 dec 2017
0

Als wij een lange overstap hebben op het vliegveld, kiezen we er meestal voor om de stad in te gaan. Zo brachten we afgelopen jaar nachten door in Dubai en Miami. Maar je kunt de nacht óók gratis in een hotel in of bij het vliegveld door brengen. In dat geval zit je bij deze airlines gebeiteld.

Columbus Travel
Columbus Travel


Wist je dat Etihad je stimuléért om gratis te overnachten in Abu Dhabi? (Foto: Reisreporter erictkindt)

Over het algemeen zijn dit de voorwaarden voor een gratis, door de airline bekostigde overnachting: je overstap is langer dan zes à acht uur, er vertrekt géén eerdere vlucht en je vliegt verder met dezelfde airline als dat je gekomen bent. Etihad Airways vormt een uitzondering, want ze moedigen het juist aan om een (gratis) tussenlanding in te lassen in bijvoorbeeld Abu Dhabi. Vergeet overigens niet om de visumvoorwaarden te checken voor het land in kwestie. Soms wordt het visum geregeld door de luchtvaartmaatschappij, maar niet altijd. Dit zijn de specifieke voorwaarden:

 • Air Canada biedt een overnachting aan bij een overstap van zes uur of langer aan passagiers in Economy, Premium Economy en Businessclass.
 • Air China biedt een overnachting aan bij een overstap in Peking aan passagiers in elke class.
 • China Eastern Airlines biedt een overnachting aan bij een overstap in Shanghai, Kunming of Xi’an aan passagiers in elke class.
 • China Southern Airlines biedt een overnachting aan bij een overstap van acht uur of langer aan passagiers in elke class.
 • Easyjet biedt een overnachting aan bij een vertraging van een avondvlucht aan passagiers in elke class.
 • Emirates biedt een overnachting aan bij een overstap van zes tot acht uur (of langer) in Dubai aan passagiers in Economy, Business en First Class.
 • Etihad Airways biedt een overnachting aan aan passagiers in Business en First Class.
 • KLM biedt een overnachting aan bij een vertraging van een avondvlucht aan passagiers in elke class.
 • Qatar Airways biedt een overnachting aan bij een overstap van acht uur of langer in Doha aan passagiers in elke class.
 • Turkish Airlines biedt een overnachting aan bij een overstap van zeven tot tien uur (of langer) aan passagiers in Economy en Businessclass.
 • Xiamen Airlines biedt een overnachting aan bij een overstap van zes uur of langer in Xiamen aan passagiers in elke class. 
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
7 bizarre vliegtuigfeiten. Wedden dat jij ze niet weet?

Vliegtuigen, we stappen blindelings in en gaan er maar vanuit dat ze ons veilig afzetten op onze eindbestemming. Maar hoeveel weten we er nu eigenlijk van? Wist jij bijvoorbeeld dat er in vliegtuigramen piepkleine gaatjes zitten die de lucht aan b...

4
Handige Tips
Zo verleng je je tussenlanding GRATIS tot stedentrip

Wat is leuker dan een vakantie naar één bestemming? Een vakantie naar twéé bestemmingen! Wij laten je zien hoe je op drie manieren een meerdaagse tussenstop inlast op de heen- en/of terugweg. En nog geld bespaart ook!

0
Reisnieuws
10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig

Wist je dat je in veel vliegtuigen gewoon om een extra maaltijd mag vragen? Of een verjaardagstaart? Dit zijn de tien meest voorkomende vragen die je niet durft, maar wel mág vragen aan boord van een vliegtuig.

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.