Promotie

Tips voor geheime strandjes in Indonesië

Gepubliceerd: 29 dec 2017 0
Als je aan stranden in Indonesië denkt, kom je waarschijnlijk al snel uit op Bali en misschien Gili Trawangan. Veel mooie stranden op Bali zijn alleen al erg druk. Toch zijn er ook nog plekjes in Indonesië waar prachtige stranden zijn, waar nog niet zoveel toeristen komen.De spierwitte stranden en heldere zee van de Kei-eilanden zijn de trip meer dan waard (Foto: Van Verre)Karimunjawa ArchipelEen verborgen pareltje voor de kust van Java is de Karimunjawa Archipel. Hier ligt het schitterende resort Kura Kura. Het lijkt hier net de Malediven, maar je bent toch echt vlakbij Java. Spierwitte stranden, een groene kern, blauw water en een mooie onderwaterwereld. En voor wie echt iets speciaals wilt: je kunt zelfs een onbewoond eilandje compleet voor jezelf afhuren voor een nacht.

Hier ligt het schitterende resort Kura Kura. (Foto: Van Verre)Gili MenoGili Meno is het rustige broertje van het bekendere Gili Trawangan. Hier kom je echt voor je rust. Je kunt op Gili Meno genieten van lange witte zandstranden die je met weinig anderen hoeft te delen en een mooie onderwaterwereld.Ontdek de prachtige onderwaterwereld van Gili Meno (Foto: Van Verre)Gili AsahanEén van de nog minder bekende eilandjes bij Lombok. Een prachtig en nog onbedorven eiland omgeven met prachtige witte stranden, wonderbaarlijk mooie koraalriffen en rustige zee. Ga er dus snel heen, voordat iedereen dit prachtige plekje ontdekt.KeiBen je niet bang om ver van de bewoonde wereld af te zitten en heb je er een flinke reis voor over? Dan is het de moeite waard om naar Kei te reizen, dan ben je op een écht bijzondere bestemming. Spierwitte verlaten zandstranden, een blauwe zee; het lokale leven dat zich in een rustig tempo voltrekt. Het lijkt alsof je terug in de tijd bent belandt.CubadakEr is een aantal eilandjes bij Sumatra die prachtige stranden bieden. Maar ze zijn vaak moeilijk te bereiken. Een positieve uitzondering is Cubadak. Een mini-eilandje met 1 leuk hotel. Je verblijft hier in hutjes op het witte zandstrand. Dat is toch idyllisch!e De eilandengroep is nog niet ontdekt door de massa (Foto: Van Verre)TogianDe Togians vormen een eilandengroep bij Sulawesi. Er zijn enkele duikresorts, maar de eilandengroep is nog niet ontdekt door de massa. Ook dit heeft weer te maken met de bereikbaarheid. Maar trek er wat tijd voor uit, het loont de moeite. Geniet van de wondere wereld boven en onder water.Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige, witte zandstranden in Indonesië. Er zijn 17.000 eilanden: dus er is altijd wel weer een nieuw strandje te ontdekken. 
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

10 superslimme budgettips voor je eilandentrip

Een eilandentrip is de beste manier om dat ultieme vakantiegevoel op te wekken, maar de kosten kunnen héél snel oplopen. Zo bespaar je honderden euro’s op je volgende eilandentrip!

Een eilandentrip is de beste manier om dat ultieme vakantiegevoel op te wekken, maar de kosten kunnen héél snel oplopen. Zo bespaar je honderden euro’...

Avonturier Leon McCarron over zijn bizarre tochten

De Noord-Ierse Leon McCarron fietste van New York naar Hong Kong en wandelde 1600 kilometer door Israël, Jordanië en Egypte. Wat drijft hem tot deze slopende tochten?

De Noord-Ierse Leon McCarron fietste van New York naar Hong Kong en wandelde 1600 kilometer door Israël, Jordanië en Egypte. Wat drijft hem tot deze s...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.