Bizar

Op de weegschaal vóór je vlucht. Zou jij instemmen?

Gepubliceerd: 24 nov 2017 2
Sta je dan, op het punt om het vliegtuig te boarden. Maar op het moment dat jij de slurf in wil lopen, houdt een medewerker je staande; of je nog even op de weegschaal wil gaan staan? Bij deze airline is het de normaalste zaak van de wereld. Hoe zou jij reageren?Zou jij je laten wegen vóór het vliegen? (Foto: Reisreporter erictkindt)Laten we eerlijk zijn: niet iedereen zit op een onaangekondigd weegmoment te wachten. Zeker niet als je in een vakantiestemming bent. Waarom zet de Finse airline Finnair zijn passagiers dan tóch op de weegschaal? Dat zit zo: hoe meer er bij de airline bekend is over het gemiddelde gewicht van zijn passagiers, hoe veiliger en (uiteraard ook) economischer de airline zijn vluchten kan aanbieden. Zo kan de hoeveelheid brandstof worden aangepast naar aanleiding van het totaalgewicht van het toestel, de bagage én de passagiers.Discriminatie?Naar verluidt hebben veel Finnair-passagiers moeite met deze regeling. Het wegen gebeurt echter volledig anoniem en vrijwillig. Bovendien wordt het wegen pas tijdens het boarden uitgevoerd en het kan dan ook geen invloed hebben op de prijs van het ticket. Door Finnair wordt het wegen louter gedaan om gegevens te verzamelen. Hoe kijk jij ertegen aan?


deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Op de weegschaal vóór je vlucht. Zou jij instemmen?"

  • profile image comment

    Als ik dan meer (hand)bagage gratis mag meenemen omdat ik een lichtgewicht ben, zou ik het geen probleem vinden. Hoewel dat natuurlijk niet fair is naar lange (en dus zwaardere) passagiers en passagiers met overgewicht. Maar toch is het krom dat ik met mijn 65 kilo en 10 kilo bagage net zoveel betaal als de passagier van 120 kilo en 20 kilo bagage.

    Door pbeckers • geplaatst op 2017-12-06 13:44:39
  • profile image comment

    Ik zou er geen problemen mee hebben, maar kan me voorstellen dat er mensen zijn die het niet op prijs stellen.

    Door agrotewal • geplaatst op 2017-11-24 11:51:37

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Instagram-wedstrijd: win een droomreis naar IJsland

Met Columbus win je nog eens wat, zoals deze droomreis naar IJsland voor twee personen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? We leggen uit hoe je mee kan doen met je mooiste winterfoto’s.

Met Columbus win je nog eens wat, zoals deze droomreis naar IJsland voor twee personen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? We leggen uit hoe je mee k...

Door: Roselinde
5 gratis activiteiten voor je Barcelona citytrip

De op een na grootste stad van Spanje is een razend populaire citytrip-bestemming, maar als je het slim aanpakt kun je Barcelona óók met een kleiner budget grondig verkennen. Deze vijf gratis activiteiten zijn alvast een goed begin!

De op een na grootste stad van Spanje is een razend populaire citytrip-bestemming, maar als je het slim aanpakt kun je Barcelona óók met een kleiner b...

Van reizen je beroep maken? 10 tips van de redactie

Reizen hoeft je helemaal geen geld te kosten. Sterker nog, je kunt er zelfs geld mee verdienen. Deze tien laagdrempelige tips kunnen je helpen om als globetrotter je portemonnee te vullen.

Reizen hoeft je helemaal geen geld te kosten. Sterker nog, je kunt er zelfs geld mee verdienen. Deze tien laagdrempelige tips kunnen je helpen om als...