Bizar

Op de weegschaal vóór je vlucht. Zou jij instemmen?

Gepubliceerd: 24 nov 2017
2

Sta je dan, op het punt om het vliegtuig te boarden. Maar op het moment dat jij de slurf in wil lopen, houdt een medewerker je staande; of je nog even op de weegschaal wil gaan staan? Bij deze airline is het de normaalste zaak van de wereld. Hoe zou jij reageren?

Columbus Travel
Columbus Travel


Zou jij je laten wegen vóór het vliegen? (Foto: Reisreporter erictkindt)

Laten we eerlijk zijn: niet iedereen zit op een onaangekondigd weegmoment te wachten. Zeker niet als je in een vakantiestemming bent. Waarom zet de Finse airline Finnair zijn passagiers dan tóch op de weegschaal? Dat zit zo: hoe meer er bij de airline bekend is over het gemiddelde gewicht van zijn passagiers, hoe veiliger en (uiteraard ook) economischer de airline zijn vluchten kan aanbieden. Zo kan de hoeveelheid brandstof worden aangepast naar aanleiding van het totaalgewicht van het toestel, de bagage én de passagiers.

Discriminatie?

Naar verluidt hebben veel Finnair-passagiers moeite met deze regeling. Het wegen gebeurt echter volledig anoniem en vrijwillig. Bovendien wordt het wegen pas tijdens het boarden uitgevoerd en het kan dan ook geen invloed hebben op de prijs van het ticket. Door Finnair wordt het wegen louter gedaan om gegevens te verzamelen. Hoe kijk jij ertegen aan?

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
7 bizarre vliegtuigfeiten. Wedden dat jij ze niet weet?

Vliegtuigen, we stappen blindelings in en gaan er maar vanuit dat ze ons veilig afzetten op onze eindbestemming. Maar hoeveel weten we er nu eigenlijk van? Wist jij bijvoorbeeld dat er in vliegtuigramen piepkleine gaatjes zitten die de lucht aan b...

4
Reisnieuws
Gevaarlijk of niet? Deze airline heeft de oudste vloot

Heb jij je wel eens afgevraagd of vliegen in een verouderd toestel meer veiligheidsrisico’s met zich meebrengt dan vliegen in een nieuw toestel? Wij geven je het antwoord.

0
Reisnieuws
10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig

Wist je dat je in veel vliegtuigen gewoon om een extra maaltijd mag vragen? Of een verjaardagstaart? Dit zijn de tien meest voorkomende vragen die je niet durft, maar wel mág vragen aan boord van een vliegtuig.

3

Reacties van bezoekers Reageer

pbeckers

Door: pbeckers • Geplaatst op

Als ik dan meer (hand)bagage gratis mag meenemen omdat ik een lichtgewicht ben, zou ik het geen probleem vinden. Hoewel dat natuurlijk niet fair is naar lange (en dus zwaardere) passagiers en passagiers met overgewicht. Maar toch is het krom dat ik met mijn 65 kilo en 10 kilo bagage net zoveel betaal als de passagier van 120 kilo en 20 kilo bagage.

agrotewal

Door: agrotewal • Geplaatst op

Ik zou er geen problemen mee hebben, maar kan me voorstellen dat er mensen zijn die het niet op prijs stellen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.