Handige Tips

Nieuw in musea: scan kunst met je mobiel voor extra info

Gepubliceerd: 10 nov 2017

Vergeet saaie museumgidsen en -brochures. Vergeet nietszeggende audiotours. Voor de optimale museumervaring gebruik je deze gratis app, waarmee je allerlei kunstwerken inscant en allerhande ins en outs tevoorschijn tovert. Een must voor je volgende museumbezoek.

Columbus Travel
Columbus Travel


Wist je dat het Rijksmuseum tot de populairse musea ter wereld behoort? (Foto: Reisreporter enroute2)

Al eens gehoord van Shazam, een appje waar je geluid mee opneemt om de naam en artiest van een bepaald liedje te achterhalen? De gratis Smartify-app doet exact hetzelfde, maar dan voor kunst en door middel van inscannen. De data beperkt zich tot de dertig belangrijkst kunstinstituten ter wereld, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam en de National Gallery in Londen. De makers zijn zich ervan bewust dat het gebruik van mobiele telefoons in musea controversieel is, maar hopen op deze manier tevens een nieuw publiek naar musea te lokken. In dit YouTube-filmpje zie je hoe het werkt. Denk jij dat het aan gaat slaan? 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De 8 handigste reisapps van dit moment

In ons dagelijks leven kunnen we bijna niet meer zonder apps. We gebruiken ze om te communiceren, om te delen en zelfs om eten te bestellen. Maar ook op reis komen ze van pas. Wij selecteerden de bruikbaarste apps waarmee je niet alleen veilig maa...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.