Handige Tips

Nieuw in musea: scan kunst met je mobiel voor extra info

Gepubliceerd: 10 nov 2017 0
Vergeet saaie museumgidsen en -brochures. Vergeet nietszeggende audiotours. Voor de optimale museumervaring gebruik je deze gratis app, waarmee je allerlei kunstwerken inscant en allerhande ins en outs tevoorschijn tovert. Een must voor je volgende museumbezoek.Wist je dat het Rijksmuseum tot de populairse musea ter wereld behoort? (Foto: Reisreporter enroute2)Al eens gehoord van Shazam, een appje waar je geluid mee opneemt om de naam en artiest van een bepaald liedje te achterhalen? De gratis Smartify-app doet exact hetzelfde, maar dan voor kunst en door middel van inscannen. De data beperkt zich tot de dertig belangrijkst kunstinstituten ter wereld, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam en de National Gallery in Londen. De makers zijn zich ervan bewust dat het gebruik van mobiele telefoons in musea controversieel is, maar hopen op deze manier tevens een nieuw publiek naar musea te lokken. In dit YouTube-filmpje zie je hoe het werkt. Denk jij dat het aan gaat slaan? 
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Zou dít het vermiste MH370-vliegtuigwrak zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth gloort er nu weer hoop. Zou dit ‘m zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth...

Diepst levende diepzeevis ontdekt. Wat een griezel!

Wat krijg je te zien als je een camera vier uur lang de diepte in laat zakken in ’s werelds diepste onderwaterkloof, de elf kilometer diepe Marianentrog? Dit bizarre, doorschijnende wezen dat vanaf nu als ‘Mariana slakvis’ door het leven gaat!

Wat krijg je te zien als je een camera vier uur lang de diepte in laat zakken in ’s werelds diepste onderwaterkloof, de elf kilometer diepe Mari...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.