Handige Tips

Nieuw in musea: scan kunst met je mobiel voor extra info

Gepubliceerd: 10 nov 2017 0
Vergeet saaie museumgidsen en -brochures. Vergeet nietszeggende audiotours. Voor de optimale museumervaring gebruik je deze gratis app, waarmee je allerlei kunstwerken inscant en allerhande ins en outs tevoorschijn tovert. Een must voor je volgende museumbezoek.Wist je dat het Rijksmuseum tot de populairse musea ter wereld behoort? (Foto: Reisreporter enroute2)Al eens gehoord van Shazam, een appje waar je geluid mee opneemt om de naam en artiest van een bepaald liedje te achterhalen? De gratis Smartify-app doet exact hetzelfde, maar dan voor kunst en door middel van inscannen. De data beperkt zich tot de dertig belangrijkst kunstinstituten ter wereld, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam en de National Gallery in Londen. De makers zijn zich ervan bewust dat het gebruik van mobiele telefoons in musea controversieel is, maar hopen op deze manier tevens een nieuw publiek naar musea te lokken. In dit YouTube-filmpje zie je hoe het werkt. Denk jij dat het aan gaat slaan? 
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Toegang geweigerd. Dé missers bij je visumaanvraag

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen doen. 

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen do...

Ryanair-staking. Wat betekent het voor jouw reis?

Slecht nieuws voor Ryanair-passagiers: aangekondigde stakingen kunnen jouw zomerse vakantieplannen flink door de war schoppen. Dit kun je ertegen doen. 

Slecht nieuws voor Ryanair-passagiers: aangekondigde stakingen kunnen jouw zomerse vakantieplannen flink door de war schoppen. Dit kun je ertegen doen...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.