Handige Tips

Nieuw in musea: scan kunst met je mobiel voor extra info

Gepubliceerd: 10 nov 2017 0
Vergeet saaie museumgidsen en -brochures. Vergeet nietszeggende audiotours. Voor de optimale museumervaring gebruik je deze gratis app, waarmee je allerlei kunstwerken inscant en allerhande ins en outs tevoorschijn tovert. Een must voor je volgende museumbezoek.Wist je dat het Rijksmuseum tot de populairse musea ter wereld behoort? (Foto: Reisreporter enroute2)Al eens gehoord van Shazam, een appje waar je geluid mee opneemt om de naam en artiest van een bepaald liedje te achterhalen? De gratis Smartify-app doet exact hetzelfde, maar dan voor kunst en door middel van inscannen. De data beperkt zich tot de dertig belangrijkst kunstinstituten ter wereld, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam en de National Gallery in Londen. De makers zijn zich ervan bewust dat het gebruik van mobiele telefoons in musea controversieel is, maar hopen op deze manier tevens een nieuw publiek naar musea te lokken. In dit YouTube-filmpje zie je hoe het werkt. Denk jij dat het aan gaat slaan? 
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.