Reisnieuws

Wifi in vliegtuig breekt door

Gepubliceerd: 13 aug 2008
0

Je kon er op wachten: na mobiel bellen doet ook internet zijn intrede in het vliegtuig. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines introduceert wifi aan boord van meer dan 330 vliegtuigen in de Verenigde Staten.

Vanaf de zomer van volgend jaar moeten passagiers van Delta Airlines op grote hoogte kunnen surfen op het web. Op vluchten tot drie uur lang betaal je tien dollar (€6,70) en voor internet op langere vluchten dertien dollar (€8,65). Internetters kunnen van alle internetmogelijkheden gebruik maken, behalve van bellen via het web. Het internet komt na de introductie van mobiel bellen in het vliegtuig. Emirates Airlines begon afgelopen maart met het testen van een belsysteem en vorige week volgde RyanAir met het mogelijk maken van mobiel bellen op tot nu toe tien vluchten.

Veiling voor frequentie
De techniek achter de wifi komt van het Amerikaanse bedrijf Aircell. Het bedrijf won in 2006 een veiling voor de Amerikaanse freqentie die wifi in vliegtuigen mogelijk maakt. De afgelopen twee jaar werkte Aircell aan het netwerk, dat het hele grondgebied van de VS omvat. Onder de naam 'Gogo' wordt in de vliegtuigen een antenne opgenomen die verbinding maakt met een hondertal basisstations op de grond.

Wifi in Europa
In Europa moeten we nog even wachten op wifi, tot nu toe is de dienst alleen beschikbaar in Amerika. Buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten heeft Aircell namelijk geen licentie.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Centrum Singapore volledig WIFI

Binnenkort kun je in het centrum van Singapore waar je maar wilt een draadloze verbinding starten. De overheid laat er een draadloos netwerk aanleggen waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Hiermee hoopt ze het internetgebruik en de bereikbaa...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.