Handige Tips

Zo verleng je je tussenlanding GRATIS tot stedentrip

Gepubliceerd: 24 okt 2017
0

Wat is leuker dan een vakantie naar één bestemming? Een vakantie naar twéé bestemmingen! Wij laten je zien hoe je op drie manieren een meerdaagse tussenstop inlast op de heen- en/of terugweg. En nog geld bespaart ook!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tussenstopje Dubai anyone? (Foto: Reisreporter Suraj21)

Wij vinden het altijd verschrikkelijk om een tussenlanding te maken in een mooie of onbekende stad, zonder dat we de stad ook daadwerkelijk in kunnen. Gelukkig kun je gemakkelijk zelf een lange tussenstop in je boeking verwerken. Vaak ben je zelfs goedkoper uit! Met deze drie methodes regel je een gratis meerdaagse tussenstop.

Methode 1: Creëer je eigen verlengde tussenstop

Ga naar je ticketzoekmachine en voer een begin- en eindbestemming in. Bijvoorbeeld: een retourtje AmsterdamBangkok van 3 tot 21 juni. De prijs* voor een directe vlucht met KLM is € 611. Maar we kunnen óók zien dat er een goedkopere optie* is: € 435. Je vliegt dan met British Airways en stapt over in Londen. Voer vervolgens een nieuwe zoekopdracht in, maar dit keer gebruik je de ‘meerdere bestemmingen’-functie. Je vliegt nog steeds op 3 juni naar Londen, maar je schuift je vlucht vanuit Londen naar Bangkok iets achteruit, bijvoorbeeld naar 5 juni. De terugweg kun je gewoon laten staan zoals hij was, dus Bangkok – Amsterdam. Het resultaat: € 686*. Je betaalt dus slechts € 75 meer dan een directe KLM-vlucht, en daar krijg je een tussenstop in Londen voor terug. Vaak vallen de verschillen met deze methode nog veel gunstiger uit. 

Methode 2: Gebruik een tussenstop-zoekmachine

Je kunt jezelf het uitpluiswerkje voor methode 1 besparen door gebruik te maken van Airwander, een superhandige zoekmachine die je reisplannen in één keer voor je calculeert. Je voert dus weer in: vertrek van Amsterdam op 3 juni, tussenstop in Londen, door naar Bangkok op 5 juni en terug naar Amsterdam op 21 juni. Kijk eens aan, dezelfde reis kost nu slechts € 581. Dat komt doordat Airwander aparte (in plaats van één all-in-one) boekingen maakt en met andere boekingssites werkt dan bijvoorbeeld Skyscanner.

Methode 3: Maak gebruik van gratis tussenstops die door airlines worden aangeboden

Steeds meer airlines bieden uit eigen beweging gratis tussenstops aan, voornamelijk in hun eigen hub – voor KLM zou dat bijvoorbeeld Amsterdam zijn. Deze tussenstopdeals zijn afhankelijk van de maatschappij en zijn er in alle soorten en maten, van een paar uur tot een week en van bezoekjes op eigen houtje tot bezoekjes met een lokale gids en overnachting in een hotel. Dit zijn de linkjes naar airlines die gratis tussenstopdeals aanbieden:

*peildatum 24 oktober, via Skyscanner

deel dit artikel met je vrienden:
Handige Tips
Columbus-trucje: Bespaar honderden euro’s bij Booking

Surf jij, net als veel andere Nederlanders, ook naar booking.com om accommodatie te regelen? Laat je dan niet in het ootje nemen. Want met een handige maas in de wet bespaar je honderden euro's nog vóórdat je vertrekt!

0
Reisnieuws
10 superslimme reisbespaartips die je nog niet kent

Zo goedkoop mogelijk reizen, maar wel optimaal genieten. Het klinkt misschien als flink wat gedoe, maar er zijn genoeg simpele manieren om geld te besparen op je vakantiebestemming. Hoe pak je dat aan? Met deze 10 tips ben je al een aardig eindje ...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Spotgoedkoop vliegen met error fares. Zo werkt het

Error fares, fouten in het systeem van een vliegmaatschappij waardoor je spotgoedkoop naar superverrassende landen vliegt, werken écht! Zo vlogen wij voor een schamele € 300 – in plaats van € 1000 – retour naar droombestemming Palau. Zelf...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.