Handige Tips

Zo verleng je je tussenlanding GRATIS tot stedentrip

Gepubliceerd: 24 okt 2017 0
Wat is leuker dan een vakantie naar één bestemming? Een vakantie naar twéé bestemmingen! Wij laten je zien hoe je op drie manieren een meerdaagse tussenstop inlast op de heen- en/of terugweg. En nog geld bespaart ook!Tussenstopje Dubai anyone? (Foto: Reisreporter Suraj21)Wij vinden het altijd verschrikkelijk om een tussenlanding te maken in een mooie of onbekende stad, zonder dat we de stad ook daadwerkelijk in kunnen. Gelukkig kun je gemakkelijk zelf een lange tussenstop in je boeking verwerken. Vaak ben je zelfs goedkoper uit! Met deze drie methodes regel je een gratis meerdaagse tussenstop.Methode 1: Creëer je eigen verlengde tussenstopGa naar je ticketzoekmachine en voer een begin- en eindbestemming in. Bijvoorbeeld: een retourtje AmsterdamBangkok van 3 tot 21 juni. De prijs* voor een directe vlucht met KLM is € 611. Maar we kunnen óók zien dat er een goedkopere optie* is: € 435. Je vliegt dan met British Airways en stapt over in Londen. Voer vervolgens een nieuwe zoekopdracht in, maar dit keer gebruik je de ‘meerdere bestemmingen’-functie. Je vliegt nog steeds op 3 juni naar Londen, maar je schuift je vlucht vanuit Londen naar Bangkok iets achteruit, bijvoorbeeld naar 5 juni. De terugweg kun je gewoon laten staan zoals hij was, dus Bangkok – Amsterdam. Het resultaat: € 686*. Je betaalt dus slechts € 75 meer dan een directe KLM-vlucht, en daar krijg je een tussenstop in Londen voor terug. Vaak vallen de verschillen met deze methode nog veel gunstiger uit. Methode 2: Gebruik een tussenstop-zoekmachineJe kunt jezelf het uitpluiswerkje voor methode 1 besparen door gebruik te maken van Airwander, een superhandige zoekmachine die je reisplannen in één keer voor je calculeert. Je voert dus weer in: vertrek van Amsterdam op 3 juni, tussenstop in Londen, door naar Bangkok op 5 juni en terug naar Amsterdam op 21 juni. Kijk eens aan, dezelfde reis kost nu slechts € 581. Dat komt doordat Airwander aparte (in plaats van één all-in-one) boekingen maakt en met andere boekingssites werkt dan bijvoorbeeld Skyscanner.Methode 3: Maak gebruik van gratis tussenstops die door airlines worden aangebodenSteeds meer airlines bieden uit eigen beweging gratis tussenstops aan, voornamelijk in hun eigen hub – voor KLM zou dat bijvoorbeeld Amsterdam zijn. Deze tussenstopdeals zijn afhankelijk van de maatschappij en zijn er in alle soorten en maten, van een paar uur tot een week en van bezoekjes op eigen houtje tot bezoekjes met een lokale gids en overnachting in een hotel. Dit zijn de linkjes naar airlines die gratis tussenstopdeals aanbieden:

*peildatum 24 oktober, via Skyscanner


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Zou dít het vermiste MH370-vliegtuigwrak zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth gloort er nu weer hoop. Zou dit ‘m zijn?

Malaysia Airlines-vlucht MH370 verdween in 2014 van de radar en is sindsdien vermist. Maar dankzij een Australische hobby-onderzoeker en Google Earth...

Diepst levende diepzeevis ontdekt. Wat een griezel!

Wat krijg je te zien als je een camera vier uur lang de diepte in laat zakken in ’s werelds diepste onderwaterkloof, de elf kilometer diepe Marianentrog? Dit bizarre, doorschijnende wezen dat vanaf nu als ‘Mariana slakvis’ door het leven gaat!

Wat krijg je te zien als je een camera vier uur lang de diepte in laat zakken in ’s werelds diepste onderwaterkloof, de elf kilometer diepe Mari...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.