Reisnieuws

Gratis, kort parkeren op Schiphol? Forget it! Dit verandert

Gepubliceerd: 19 okt 2017 0
Moet jij naar Schiphol om iemand af te zetten of op te halen? Voorheen mocht je je auto nog een kwartier lang gratis parkeren. Dat verandert nu.Word jij ook duizelig van de hoge parkeerkosten op Nederlandse vliegvelden? (Foto: Reisreporter hans793)Als je met de auto naar Schiphol komt om iemand te halen of brengen, moet je voortaan gebruik maken van P1 op circa vijf minuutjes lopen van de vertrekhal. Het is dus niet meer mogelijk om gratis, kortstondig te parkeren bij de vertrekhal. P2 gaat immers tegen de vlakte. Voor een parkeerplekje in P1 betaal je € 1 voor 11 minuten (€ 5,50 voor een uur). Het is echter wél nog mogelijk om iemand snel uit te laten stappen met zijn of haar bagage. Dit heet Kiss & Ride. Uitgebreid afscheid nemen is er niet bij.Parkeerprijzen gestegenDat de parkeerprijzen op Nederlandse luchthavens de spuitgaten uitlopen, bewijst een recent onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl. De parkeerprijzen zijn er in de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 8% gestegen. Momenteel betaal je op Schiphol 19% en op Eindhoven Airport zelfs 34% méér voor een week parkeren, ten opzichte van vijf jaar geleden. Wil je je parkeerkosten beperken? Maak dan alvast een reservering online. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Toegang geweigerd. Dé missers bij je visumaanvraag

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen doen. 

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen do...

Ryanair-staking. Wat betekent het voor jouw reis?

Slecht nieuws voor Ryanair-passagiers: aangekondigde stakingen kunnen jouw zomerse vakantieplannen flink door de war schoppen. Dit kun je ertegen doen. 

Slecht nieuws voor Ryanair-passagiers: aangekondigde stakingen kunnen jouw zomerse vakantieplannen flink door de war schoppen. Dit kun je ertegen doen...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.