Reisnieuws

Gratis, kort parkeren op Schiphol? Forget it! Dit verandert

Gepubliceerd: 19 okt 2017 0
Moet jij naar Schiphol om iemand af te zetten of op te halen? Voorheen mocht je je auto nog een kwartier lang gratis parkeren. Dat verandert nu.Word jij ook duizelig van de hoge parkeerkosten op Nederlandse vliegvelden? (Foto: Reisreporter hans793)Als je met de auto naar Schiphol komt om iemand te halen of brengen, moet je voortaan gebruik maken van P1 op circa vijf minuutjes lopen van de vertrekhal. Het is dus niet meer mogelijk om gratis, kortstondig te parkeren bij de vertrekhal. P2 gaat immers tegen de vlakte. Voor een parkeerplekje in P1 betaal je € 1 voor 11 minuten (€ 5,50 voor een uur). Het is echter wél nog mogelijk om iemand snel uit te laten stappen met zijn of haar bagage. Dit heet Kiss & Ride. Uitgebreid afscheid nemen is er niet bij.Parkeerprijzen gestegenDat de parkeerprijzen op Nederlandse luchthavens de spuitgaten uitlopen, bewijst een recent onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl. De parkeerprijzen zijn er in de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 8% gestegen. Momenteel betaal je op Schiphol 19% en op Eindhoven Airport zelfs 34% méér voor een week parkeren, ten opzichte van vijf jaar geleden. Wil je je parkeerkosten beperken? Maak dan alvast een reservering online. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.