Reisnieuws

VIDEO: 100.000 dansers N-Korea

Gepubliceerd: 04 aug 2008
2

De Airirang Mass Games in Noord-Korea is het grootste, vreemdste en meest ontzagwekkende politieke spektakel van de planeet. Podium van het festival is het grootste stadion ter wereld. De cast bestaat uit 100.000 dansers die perfect synchroon bewegingen en patronen maken. En dat levert prachtige beelden op.

Het May-Day stadion kan maar liefst 150.000 toeschouwers herbergen. Dat is nodig, want een deel van de tribune is gevuld met duizenden schoolkinderen die met gekleurde borden samen de mooiste plaatjes vormen. Het festival vindt plaats ter ere van de 'Grote Leider' Kim Jong-il. Jonge gymnasiasten trainen het hele jaar door om een perfect optreden neer te zetten. Binnen enkele seconden worden menselijke torens en trampolinespringers vervangen door een decor van duizenden ballerina's. De opzwepende muziek en de laser- en lichtshow maken het spektakel compleet.Wil je zelf de Arirang Mass Games bezoeken? Bij VNC Asia Travel kun je een bijzondere reis naar Noord-Korea boeken, waar je ook de Arirang Mass Games meemaakt. Klik hier voor een volledige beschrijving van de reis.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Robbie

Door: Robbie • Geplaatst op

Ik heb de Arirang mogen bijwonen en het is inderdaad het meest indrukwekkende spektakel op het gebied van dans, acrobatiek en choreografie. Bij een bezoek aan Noord-Korea moet je deze voorstelling echt gezien hebben. Het is één van de beste voorbeelden waar elk individu een belangrijke bijdrage levert aan het grote geheel. Keerzijde is wel dat daarvoor dag in dag uit voor geoefend moet worden.

Maverick

Door: Maverick • Geplaatst op

Wow, te gek!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.