Reisnieuws

Bossen warmen aarde op

Gepubliceerd: 14 apr 2007
0

Bomen planten om vervuilende vliegreizen te compenseren is niet zo milieubewust als mensen denken, aldus twee wetenschappers van het Carneige Instituut in Standford. Volgens hen warmt de aarde op lange termijn alleen maar meer op door deze extra aanplant. Alleen bomen die in een tropisch regenwoud staan zouden de opwarming van de aarde tegen kunnen gaan.

Wetenschappers Govindasamy Bala en Ken Caldeira menen dat de temperatuur in bosrijke gebieden buiten de tropen aan het eind van deze eeuw wel eens drie graden gestegen zou kunnen zijn. De theorie luidt dat deze bossen de warmte juist vasthouden, in plaats van de broeikasgassen door fotosynthese om te zetten in zuurstof, zoals dat in de tropen gebeurt. De meeste zonnestralen worden in de bossen, waar het vaak donker is, geabsorbeerd en daardoor wordt het er warmer. Terwijl grasvlakten en sneeuwvelden de zon juist afstoten, wat de aarde weer afkoelt.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Groen en onbekend stukje India

Geen nieuws is goed nieuws normaal gesproken. Dat geldt niet voor Sikkim, de deelstaat in India ter grootte van 20% van Nederland, die bericht dat ze meer ecotoeristen wil aantrekken om het bergparadijs ‘groen’ te houden. Niet voor niets is de c...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.