Reisnieuws

Ryanair-passagiers gaan héél ver om te besparen ...

Gepubliceerd: 10 aug 2017 3
Hoe ver zou jij gaan om geld te besparen op je vlucht? Zeg stop; (a) je kiest de goedkoopste data voor een retourvlucht, (b) je reist alleen met handbagage of (c) je laat je tweejarige kind een extra tas mee aan boord sjouwen omdat het dan gratis is …Reis jij ook wel eens met alleen handbagage om kosten te besparen? (Foto: AMISOM Public Information, Flickr)De bagagevakken aan boord van Ryanair-toestellen puilen uit. En dat heeft alles te maken met geldbewuste passagiers die de handbagageregels weten te omzeilen. Zo komen sommige passagiers aanzetten met een tweede bagage-item dat niet onder de stoel past en dus in het bagagevak moet. Andere passagiers gaan zelfs zo ver dat ze hun tweejarige zoon of dochter een extra tas mee aan boord laten slepen. Het heeft ertoe geleid dat de vliegmaatschappij haar handbagageregels wilt gaan herzien. Nu is het nog zo dat passagiers die vliegen met de Ierse prijsvechter een handbagage-item van 10 kg (55 x 40 x 20 cm.) per persoon mogen meenemen én een tweede, kleiner item (35 x 20 x 20 cm.) dat onder de stoel past. Maar in de praktijk blijkt dus dat veel mensen op creatieve wijze extra bagage weten ‘mee te smokkelen’. Het resultaat: de cargoruimte is half leeg en de cabinevakken zitten bomvol. Officieel is er in de cabine zelfs maar plek voor negentig grote handbagage-items, één voor iedere passagier. Als er één tas is die te groot is voor onder de stoel is er dus al een probleem.De cijfersCijfers die de airline onlangs bekend maakte wijzen uit dat gemiddeld slechts één op de zes passagiers betaalt voor ingecheckte bagage. Begrijpelijk, want de prijs voor een ingecheckte koffer van 20 kg kan al snel oplopen naar de honderd euro voor een retourvlucht. Wat vind jij? Moeten passagiers zich aan de regels houden of moet Ryanair gewoon wat meer bagageruimte creëren? 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Toegang geweigerd. Dé missers bij je visumaanvraag

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen doen. 

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen do...

 

3 reactie(s) bij "Ryanair-passagiers gaan héél ver om te besparen ..."

 • profile image comment

  Ik ben het eens met pbeckers. De absurd hoge prijs voor een ruim-koffer maakt iedereen slimmer om op één of andere manier meer of anders bagage mee te nemen. En meestal ga je mat Ryanair mee voor een kort tripje. Veel bagage heb je dan niet nodig en zou je kunnen volstaan met enkel 1 handbagage item. Mocht dat niet aan de afmetingen voldoen dan dat stuk onherroepelijk het ruim in.

  Door CCastricum • geplaatst op 2017-08-17 16:03:52
 • profile image comment

  De kosten voor ruimbagage zijn soms hoger dan het ticket zelf, dus Ryanair roept dit gedrag over zichzelf af. Ze moeten echter strenger zijn bij het controleren. Een koffer/rugzak die aan de afmetingen voldoet toestaan en als mensen meer proberen mee te nemen, deze bagage onherroepelijk tegen extra kosten in het ruim vervoeren. Los daarvan verbaas ik me wat mensen allemaal meeslepen op vakantie. Ik ben een fan van ultralight packing en heb echt genoeg aan een dagrugzak van 20 liter.

  Door pbeckers • geplaatst op 2017-08-16 15:16:49
 • profile image comment

  Ik vind dat iedereen zich eraan moet houden. Het ergert mij extreem Wanneer mijn enige koffer 10m verder weggestopt worden moet, omdat iemand er twee mee heeft. Wanneer het item niet onder de stoel past; andere koffer in bagageruimte...Zo moeilijk zijn de regels toch niet?

  Door MLintsen • geplaatst op 2017-08-16 14:46:44

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.