Handige Tips

Natuur én fotografie-inspiratie op de Veluwse Fotodag 2017

Gepubliceerd: 08 aug 2017
0

Op zondag 3 september 2017 is Het Nationale Park de Hoge Veluwe van 10:00 tot 17:00 uur het decor voor de Veluwse Fotodag. De Veluwse Fotodag is een initiatief van foto- en videospecialist CameraTools uit Apeldoorn, Veluwe-fotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer, hoofdredacteur van Natuurfoto magazine. In en rond het Bezoekerscentrum zijn de hele dag activiteiten rond natuur, film en fotografie georganiseerd.

Columbus Travel
Columbus Travel


Spot wildlife op de Veluwe. (Foto: Veluwse Fotodag / Geurt Besselink)

Op het bezoekersplein is een markt waar de grootste fotomerken waaronder Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus, Tamron en nog veel meer vertegenwoordigd zijn. De nieuwste fotoproducten zijn hier live aanwezig om te zien, voelen en te proberen. Ook CameraTools, de foto- en videowinkel met een showroom aan de rand van de Veluwe in Apeldoorn zal met een eigen stand aanwezig zijn.


Schrijf je in voor workshops op de Veluwse Fotodag. (Foto: Veluwse Fotodag / Geurt Besselink)

In de filmzaal van het Bezoekerscentrum en in het Parkrestaurant worden doorlopend presentaties gegeven door fotografen die hun naam hebben gevestigd, maar ook nieuw talent toont hier zijn bijzondere beelden. Tijdens de Veluwse Fotodag worden ook verschillende excursies en workshops aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld onder leiding van ervaren Hoge Veluwe kenners van dichtbij wild zien vanuit een besloten wildkansel. Liefhebbers van fotografie kunnen onder begeleiding van gemotiveerde workshopleiders van Natuurfotoworkshop het veld in om zich te verdiepen in allerlei vormen van de fotografie zoals landschap en macro. Inschrijven voor de verschillende workshops op de Veluwse Fotodag is vanaf heden mogelijk via de website van Natuurfotoworkshop. Voor de lezingen en presentaties in de zalen hoeft men zich niet vooraf aan te melden. Op de Veluwse Fotodag geldt daarvoor vol is vol, dus wees op tijd aanwezig! Een volledig overzicht van het programma en alle activiteiten is te vinden op www.veluwsefotodag.nl.


Geniet van de Veluwse natuur. (Foto: Veluwse Fotodag / Geurt Besselink)

Na afloop van de Veluwse Fotodag kun je op eigen gelegenheid het veld in op zoek naar wild in de Veluwse natuur: edelherten bijvoorbeeld! Vanaf de makkelijk bereikbare Wildbaanweg zijn drie locaties waar het wild zich erg goed laat zien. September is het begin van de bronsttijd van edelherten waardoor de kans om wild te zien én te fotograferen bijzonder groot is tijdens de Veluwse Fotodag. Mis deze kans niet! Vergeet dus niet een camera en telelens mee te nemen naar de Veluwse Fotodag.


September is het begin van de bronstijd. (Foto: Veluwse Fotodag / Geurt Besselink)

Het bezoek aan de Veluwse Fotodag is gratis. Wel dient er een toegangsbewijs voor het Nationale Park De Hoge Veluwe gekocht te worden. Een entreekaart kan verkregen worden bij de drie ingangen van het park bij Schaarsbergen, Otterlo of Hoenderloo, of voor aankomst online op www.hogeveluwe.nl. Er zijn prima openbaar vervoer mogelijkheden naar en in Het Park en bij iedere ingang staan gratis witte fietsen waarmee bezoekers door Het Park kunnen fietsen.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.