Bizar

Weet jij hoeveel urine in hotelzwembaden zit? Zóveel

Gepubliceerd: 22 dec 2017
0

Plassen in het zwembad is taboe. Toch lijkt nog niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel te houden, getuige de vele liters urine in hotelzwembaden.

Columbus Travel
Columbus Travel


Wist je dat zwembaden gevuld zijn met tientallen liters urine? (Foto: Reisreporter AngieV)

Vóórdat je in een hotelzwembad duikt, moet je weten: de kans dat het water is ‘geïnfecteerd’ door urine is vrijwel honderd procent. Sterker nog, een Canadees onderzoek naar de hoeveelheid urine in de zwembaden van 29 willekeurige hotels wees uit dat er gemiddeld zo’n 75 (!) liter plas voorkomt in een zwembad van groot formaat. Bij een bescheiden hotelzwembadje mag je uitgaan van 30 liter. Zelfs jacuzzi’s in hotels zijn niet veilig, aldus het onderzoek. We kunnen wel stellen dat dit niet de resultaten zijn waar we op hoopten.

Wat nu?

Wees (enigszins) gerust; de aantallen liters urine die voortkwamen uit het onderzoek wijzen op de urine die daadwerkelijk werd uitgescheiden in de zwembaden. De smerige stofjes worden echter al snel afgebroken en gefilterd, maar de plas is dus nog wel traceerbaar met behulp van bepaalde stoffen. Er kan daarom gewoon veilig gezwommen worden. De enige blijvende oplossing voor dit toch wel gore, wereldwijde probleem is dat de ‘daders’ bij zinnen komen en het zwembad verlaten vóórdat ze naar de wc gaan. 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
7 natuurlijke zwembaden om die verfrissende duik in te nemen

Zin om op reis in lekker koel water te plonsen, maar wil je drukke zwembaden vermijden? Zoek buiten de gebaande paden. Columbus-hoofdredactrice Louise ten Have onthult haar favoriete natuurlijke zwembaden waar jij die heerlijke duik kunt nemen!

0
Reisnieuws
Haai duikt op in zwembad

Bezoekers van het Cronulla zwembad in Australië kijken voortaan wel uit voordat ze een duik nemen. In het bad werd vrijdagmorgen door de medewerkers een haai van één meter lang gevonden.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.