Bizar

Weet jij hoeveel urine in hotelzwembaden zit? Zóveel

Gepubliceerd: 22 dec 2017 0
Plassen in het zwembad is taboe. Toch lijkt nog niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel te houden, getuige de vele liters urine in hotelzwembaden.Wist je dat zwembaden gevuld zijn met tientallen liters urine? (Foto: Reisreporter AngieV)Vóórdat je in een hotelzwembad duikt, moet je weten: de kans dat het water is ‘geïnfecteerd’ door urine is vrijwel honderd procent. Sterker nog, een Canadees onderzoek naar de hoeveelheid urine in de zwembaden van 29 willekeurige hotels wees uit dat er gemiddeld zo’n 75 (!) liter plas voorkomt in een zwembad van groot formaat. Bij een bescheiden hotelzwembadje mag je uitgaan van 30 liter. Zelfs jacuzzi’s in hotels zijn niet veilig, aldus het onderzoek. We kunnen wel stellen dat dit niet de resultaten zijn waar we op hoopten.Wat nu?Wees (enigszins) gerust; de aantallen liters urine die voortkwamen uit het onderzoek wijzen op de urine die daadwerkelijk werd uitgescheiden in de zwembaden. De smerige stofjes worden echter al snel afgebroken en gefilterd, maar de plas is dus nog wel traceerbaar met behulp van bepaalde stoffen. Er kan daarom gewoon veilig gezwommen worden. De enige blijvende oplossing voor dit toch wel gore, wereldwijde probleem is dat de ‘daders’ bij zinnen komen en het zwembad verlaten vóórdat ze naar de wc gaan. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Toegang geweigerd. Dé missers bij je visumaanvraag

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen doen. 

Het verkeerd invullen van de letter O in plaats van het cijfer 0 kan er al toe leiden dat jouw droomreis in het water valt. Dit kun je ertegen do...

Ryanair-staking. Wat betekent het voor jouw reis?

Slecht nieuws voor Ryanair-passagiers: aangekondigde stakingen kunnen jouw zomerse vakantieplannen flink door de war schoppen. Dit kun je ertegen doen. 

Slecht nieuws voor Ryanair-passagiers: aangekondigde stakingen kunnen jouw zomerse vakantieplannen flink door de war schoppen. Dit kun je ertegen doen...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.