Bizar

Weet jij hoeveel urine in hotelzwembaden zit? Zóveel

Gepubliceerd: 22 dec 2017 0
Plassen in het zwembad is taboe. Toch lijkt nog niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel te houden, getuige de vele liters urine in hotelzwembaden.Wist je dat zwembaden gevuld zijn met tientallen liters urine? (Foto: Reisreporter AngieV)Vóórdat je in een hotelzwembad duikt, moet je weten: de kans dat het water is ‘geïnfecteerd’ door urine is vrijwel honderd procent. Sterker nog, een Canadees onderzoek naar de hoeveelheid urine in de zwembaden van 29 willekeurige hotels wees uit dat er gemiddeld zo’n 75 (!) liter plas voorkomt in een zwembad van groot formaat. Bij een bescheiden hotelzwembadje mag je uitgaan van 30 liter. Zelfs jacuzzi’s in hotels zijn niet veilig, aldus het onderzoek. We kunnen wel stellen dat dit niet de resultaten zijn waar we op hoopten.Wat nu?Wees (enigszins) gerust; de aantallen liters urine die voortkwamen uit het onderzoek wijzen op de urine die daadwerkelijk werd uitgescheiden in de zwembaden. De smerige stofjes worden echter al snel afgebroken en gefilterd, maar de plas is dus nog wel traceerbaar met behulp van bepaalde stoffen. Er kan daarom gewoon veilig gezwommen worden. De enige blijvende oplossing voor dit toch wel gore, wereldwijde probleem is dat de ‘daders’ bij zinnen komen en het zwembad verlaten vóórdat ze naar de wc gaan. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.