Bizar

Weet jij hoeveel urine in hotelzwembaden zit? Zóveel

Gepubliceerd: 22 dec 2017 0
Plassen in het zwembad is taboe. Toch lijkt nog niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel te houden, getuige de vele liters urine in hotelzwembaden.Wist je dat zwembaden gevuld zijn met tientallen liters urine? (Foto: Reisreporter AngieV)Vóórdat je in een hotelzwembad duikt, moet je weten: de kans dat het water is ‘geïnfecteerd’ door urine is vrijwel honderd procent. Sterker nog, een Canadees onderzoek naar de hoeveelheid urine in de zwembaden van 29 willekeurige hotels wees uit dat er gemiddeld zo’n 75 (!) liter plas voorkomt in een zwembad van groot formaat. Bij een bescheiden hotelzwembadje mag je uitgaan van 30 liter. Zelfs jacuzzi’s in hotels zijn niet veilig, aldus het onderzoek. We kunnen wel stellen dat dit niet de resultaten zijn waar we op hoopten.Wat nu?Wees (enigszins) gerust; de aantallen liters urine die voortkwamen uit het onderzoek wijzen op de urine die daadwerkelijk werd uitgescheiden in de zwembaden. De smerige stofjes worden echter al snel afgebroken en gefilterd, maar de plas is dus nog wel traceerbaar met behulp van bepaalde stoffen. Er kan daarom gewoon veilig gezwommen worden. De enige blijvende oplossing voor dit toch wel gore, wereldwijde probleem is dat de ‘daders’ bij zinnen komen en het zwembad verlaten vóórdat ze naar de wc gaan. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Ontmoet: Michael Palin en het epische verhaal van de Erebus

Het is geen overstatement om Michael Palin de beroemdste reisdocumentairemaker aller tijden te noemen. We spreken hem over zijn nieuwe boek Erebus, het verhaal van een negentiende-eeuws exepeditieschip dat als eerste de zuid- en noordpool in kaart bracht. Met dodelijke afloop...

Het is geen overstatement om Michael Palin de beroemdste reisdocumentairemaker aller tijden te noemen. We spreken hem over zijn nieuwe boek Erebus, he...