Reisnieuws

Binnenkort géén tv meer in het vliegtuig. Dit is waarom

Gepubliceerd: 17 jul 2017
0

Slecht nieuws voor reizigers die reikhalzend uitkijken naar het filmaanbod tijdens een lange vlucht. De tv-schermpjes in vliegtuigen gaan verdwijnen. Dit is waarom.

Columbus Travel
Columbus Travel


Je kunt nog altijd een boekje openslaan tijdens de vlucht (Foto: nikki, Flickr)

Met name Amerikaanse, maar ook Europese luchtvaartmaatschappijen schrappen de tv-schermpjes uit nieuwe toestellen. Waarom? Omdat vrijwel elke passagier een smartphone, tablet of laptop met zich meeneemt aan boord, zo beredeneren ze.

Volgens intern onderzoek van American Airlines heeft 90% van hun passagiers een beter werkend alternatief voor een tv bij zich. De maatschappij bestelde daarom honderd nieuwe toestellen van Boeing zónder schermpjes. Een andere Amerikaanse maatschappij, United Airlines, vervangt de monitors door een sterke Wifi-verbinding. Dit stelt hun passagiers in staat om zelf films en series te streamen.

Bijkomend voordeel

Het schrappen van tv-schermpjes in de nieuwe generatie vliegtuigen heeft indirect een positieve impact op de aarde; door de afwezigheid van de schermen gaat het totale gewicht naar beneden en wordt er minder brandstof verbruikt. 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig

Wist je dat je in veel vliegtuigen gewoon om een extra maaltijd mag vragen? Of een verjaardagstaart? Dit zijn de tien meest voorkomende vragen die je niet durft, maar wel mág vragen aan boord van een vliegtuig.

3
Reisnieuws
7 bizarre vliegtuigfeiten. Wedden dat jij ze niet weet?

Vliegtuigen, we stappen blindelings in en gaan er maar vanuit dat ze ons veilig afzetten op onze eindbestemming. Maar hoeveel weten we er nu eigenlijk van? Wist jij bijvoorbeeld dat er in vliegtuigramen piepkleine gaatjes zitten die de lucht aan b...

4
Bizar
15 bizarre misdragingen van vliegtuigpassagiers

Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens met iemand in het vliegtuig gezeten die gek gedrag vertoont. Het lijkt de persoon nauwelijks uit te maken dat hij of zij niet de enige is in deze openbare ruimte. Heb jij dit bizarre gedrag wel eens voorb...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.