Reisnieuws

7 dingen waar cabinepersoneel op let als je boardt

Gepubliceerd: 13 jul 2017
0

Je stapt aan boord van het vliegtuig, het cabinepersoneel wacht je op en heet je vriendelijk welkom. Je zult vast weinig zoeken achter dit tafereel. Maar wat nu als wij je vertellen dat er méér achter deze welkomstceremonie schuilt dan je vermoedde? Dit is waar ze je daadwerkelijk op screenen.

Columbus Travel
Columbus Travel

|
Er schuilt méér achter de 'welkomstceremonie' in het vliegtuig dan je denkt (Foto: Reisreporter flygirl)

In één oogopslag besluiten cabinemedewerkers of je in aanmerking komt voor een upgrade of dat je toch echt zal moeten bijbetalen voor die te grote tas. Maar er is meer …

Ben je beschonken?

De eerste indruk is bijna altijd de juiste voor een getrainde medewerker. Dus als jij onder invloed van alcohol of drugs aan boord van het vliegtuig stapt, kun je zonder pardon geweigerd worden. Immers, het laatste wat ze willen is dat jij een gevaar vormt voor je medepassagiers. Wat ook meetelt is dat het toestel, in het geval van een noodsituatie, in negentig seconden moet zijn ontruimd. Dat wordt lastig als jij niet besluit om mee te werken ... 

Ben je sterk?

Als jij gespierd en/of fysiek sterk overkomt, onthoudt het cabinepersoneel je gezicht. In dit geval word je als het ware gezien als hulpbron. Zodra een situatie uit de hand dreigt te lopen zul je op discrete wijze worden gevraagd om in te grijpen. Bijvoorbeeld door een stennisschopper in een houdgreep te nemen.

Ben je ziek?

Stewards en stewardessen letten ook op ziekteverschijnselen. Als jij bleek ziet kun je worden geweigerd. Het is dan eerst zaak om uit te zieken alvorens aan boord van een vliegtuig te stappen. Onthoud, de cabine is een afgesloten ruimte waarin ziektes zich gemakkelijk kunnen verspreiden. Bovendien geldt dat een medische ingreep gemakkelijker uit te voeren is op de grond dan in de lucht.

Ben je bang?

Als jij vliegangst hebt word je er meteen uitgepikt. Tijdens de vlucht kun je extra steun en service verwachten.

Ben je invalide?

Als jij bij de nooduitgang zit moet je fysiek in staat zijn om een zware deur te openen. Is dat niet het geval, dan zoekt het personeel een andere plekje voor je. De check is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jij in het geval van een noodgeval extra assistentie krijgt.

Ben je ‘illegaal’ bezig?

Hoewel de begroeting tussen jou en het personeelslid slechts drie of vier seconden duurt, hebben ze het direct door als je bijvoorbeeld een open fles alcohol mee proberen te smokkelen voor tijdens de vlucht.

Ben je een collega?

Werk jij voor een andere airline en ga je op privévakantie? Dan is incognito naar je vakantiebestemming vliegen er niet bij. In veel gevallen heeft het personeel het direct door als er een collega in de cabine zit. 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Aha! Dus híér slapen stewardessen tijdens de vlucht

Heb jij je altijd al afgevraagd waar stewardessen hun schoonheidsslaapje doen? Zo ziet een slaapcompartiment aan boord van een vliegtuig eruit. Exclusieve beelden.

1
Reisnieuws
Onthuld! De 5 opvallendste feitjes over stewardessen

We krijgen er als passagier weinig van mee: de regels waar het cabinepersoneel zich aan te houden heeft. Het zijn er nog al wat! Wist jij bijvoorbeeld dat er hoge eisen worden gesteld aan hun uiterlijke voorkomen... Dit zijn de vijf opvallendste w...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.